Noutati :

Subiecte la matematica la Evaluarea Nationala 2014! Ce le-ar putea pica elevilor si care e baremul de corectare!

25 iunie, 2014 - 06:56 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

UPDATE: Avem SUBIECTELE LA MATEMATICA la Evaluarea Nationala 2014!

TIMISOARA. Emotiile continua pentru absolventii claselor a VIII-a din judetul Timis. Aproape 5000 de elevi sustin miercuri proba la matematica. Examenul se anunta unul tensionat, pentru ca matematica este materia la care elevii claselor a VIII-a au luat cele mai mici note in cadrul simularilor de anul acesta,   doar 30,4% dintre cei care au participat la simularea Evaluarii Nationale reusind sa ia  peste 5.

Examenul incepe la ora 9.00 iar candidatii au la dispozite doua ore pentru a rezolva subiectele.

Este interzisa intrarea in salile de examen dupa ora 8.30, iar elevii care doresc sa paraseasca clasele inainte de expirarea termenului de 120 de  minute alocat pentru rezolvarea subiectelor o pot face doar dupa ce predau foaia de examen.

Totodata elevii nu au voie sa intre in sali cu telefoane mobile, carti, caiete sau alte materiale care pot costituii surse de inspiratie pentru rezolvarea subiectelor. Cei care nu respecta aceste reguli vor fi dati afara din examen, urmand ca la repartizarea computerizata sa prinda locurile pe care li le asigura media formata din nota 1 la examen si media claselor V-VIII.

Incepand din acest an, in calcularea mediei de admitere in liceu, media de la Evaluarea Nationala reprezinta 75 la suta, fata de 50 la suta in anii trecuti, scazand astfel la 25 la suta ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Salile de examen si cele in care se deschid subiectele sunt supravegheate video.

Mai multe modele de subiecte au fost postate de Ministerul Educatiei pentru proba de Romana de la Evaluarea Nationala, pe internet. Astfel copiii se puteau orienta in legatura cu ceea ce le va pica in aceasta dimineata. Subiectele vor fi asemanatoare.

Vezi AICI MODELE DE SUBIECTE  anuntate pentru Evaluarea Nationala 2014.

Vezi AICI BAREMUL DE CORECTARE la matematica.

Pana acum Evaluarea Nationala s-a desfasurat fara incidente in judetul Timis, exceptie facand cazul unui elev lin Lugoj, eliminat de la proba de Limba si Literatura Romana dupa ce a fost prins cu casti in urechi.

„Comisia Judeteana a trimis in teritoriu, in cele 47 de centre de examen inspectorii de specialitate care au monitorizat activitatea, toate centrele din judetul Timis fiind monitorizate. Pe langa controlul efectuat de Inspectoratul Scolar, in mai multe centre s-au deplasat presedintele comisiei judetene si un reprezentant al Ministerului, pentru a monitoriza desfasurarea si organizarea examenului de Evaluare Nationala in judetul Timis. Pana acum nu am avut probleme organizatorice din punct de vedere al desfasurarii probelor, in fiecare centru de examen au reusit colegii informaticieni sa-si desfasoare activitatea asa cum era prevazuta in metodologie, subiectele au fost descaracte la timp astfel incat toti elevii au putut beneficia la aceeasi ora de subiecte.” a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Rezultatele Evaluarii Nationale vor fi publicate in 27 iunie, pana la ora 16.00, urmand ca eventualele contestatii sa poata fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20.00. Urmeaza afisarea rezultatelor finale, in 1 iulie.

Din 4 pana in 8 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 15 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa. Listele cu candidatii vor fi afisate in 16 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 25 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...