Noutati :

Subiecte la matematica BAC 2013, sesiunea de toamna! Vezi ce a picat la mate la a doua sesiune a Bacalaureatului!

28 august, 2013 - 10:20 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
12

A doua sesiune de Bacalaureat din acest an a continuat cu proba scrisa la matematica, pentru elevii de la profilul Real, sau istorie, pentru cei de la Uman. In Timis, 1500 de elevi au dat examen la matematica si 180 la istorie.

Subiectele la matematica Bac 2013 sesiunea de toamna

Subiectele la Matematica – Profilul Matematica Informatica

Elevii au avut de rezolvat 3 subiecte mari cu mai multe subpuncte:

I.
1.  O progresie geometrica
2. Determinati varful unei piramide
3. O ecuatie
4. O probabilitate
5. G-ul unui vector
6. Calculati sinusul unui unghi

II.
1. Gasiti determinantul unei matrici si inmultiti doua matrici
2. Lege de compozitie

III.
1. Gasiti derivatele unei functii

 

Subiectele la Matematica – Profil Tehnologic

Elevii au avut de rezolvat 3 subiecte mari cu mai multe subpuncte:

I.
Elevii au avut de rezolvat o problema in care se cerea pretul unui produs dupa o reducere de 30%. Un alt subpunct avea cerinta de a rezolva o ecuatie de gradul II, iar o alta cerinta a fost aceea de a calcula distanta de la un punct la altul.

II.
La cel de-al doilea subiect, elevii trebuiau sa gaseasca determinantul si polinomul unei matrici.

III.
La cel de-al treilea subiect, elevii trebuiau sa rezolve o functie data si integrale

DA CLICK AICI SUBIECTELE PE LARG!

_____________

In aceasta sesiune dau examen elevii care nu s-au prezentat sau care nu au promovat in sesiunea de vara, dar si absolventi ai promotiilor anterioare, care au picat bacalaureatul in sesiunile din anii trecuti.

Ultima proba a examenului de Bacalaureat va avea loc vineri 30 august. Aceasta este proba la alegere, candidatii au care au terminat la profilul real au de ales intre biologie, informatica sau fizica, iar absolventii care au finalizat cursurile unui liceu cu profil uman au de ales intre geografie, logica, filosofie, psihologie sau economie.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 12comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Cand apar? Se fac publice dupa ora si jumatate obligatorie oentru prezenta in examen?

 2. Vreau si eu linku pentru m1 .

  • si eu as vrea subiectele de la m1, daca se poate

   • am, nevoie de subiect

 3. la m2 e varianta 9…dar nu stiu subiectele

  • Nu stiti cumva daca sunt puse subiectele pe net? ma intereseaza la m2(tehnologic).Multumesc

 4. si de unde pot sa le aflu???

 5. nu am idee..si eu le astept

 6. daca afli ceva anunta 😀 te rog

 7. Elevii au avut de rezolvat 3 subiecte mari cu mai multe subpuncte: I. 1. Progresie geometrică 2. Determinaţi vârful unei piramide 3. O ecuaţie 4.O probabilitate 5. G-ul unui vector 6. Calculaţi sinusul unui unghi II. 1. Găsiţi determinantul unei matrici şi înmulţiţi două matrici 2. Lege de compoziţie III. 1. Găsiţi derivatele unei funcţii

  • La sub I ex 2) este vârful unei parabole!
   În ceea ce priveşte varianta de la tehnologic, este imposibil să se ceară polinomul unei matrice, deoarece noţiunea de polinom caracteristic al unei matrice face parte din programa pentru Olimpiada Naţională de Matematică (profilul real, specializarea Matematică – Informatică), iar aşa ceva nu se poate da la Bacalaureat.
   Dacă doriţi să realizaţi o informare cât mai exactă, acordaţi mai multă atenţie informaţiilor primite şi încercaţi să le verificaţi verosimilitatea!

 8. Nu sunt afisate subiectele nici macar la lb. romana din sesiunea de toamna pe edu.ro…. Unde as putea sa gasesc subiectul si baremul la matematica tehnologic?