Subiecte diferentiate la Limba si literatura romana la examenul de Bacalaureat din 2013


TIMISOARA. Veste buna pentru elevii din ultimul an de liceu! Subiectele la Limba si literatura romana vor fi diferentiate! Astfel, tinerii nu vor avea de rezolvat aceleasi subiecte indiferent de profilul pe care l-au urmat.

La intalnirea inspectorilor scolari cu ministrul Educatiei am fost anuntati ca subiectele de limba si literatura romana vor fi diferentiate in acest an la examenul de Bacalaureat, in functie de disciplina si profilul pe care l-au urmat”, a explicat Aura Danielescu, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Printre noutatile anuntate in acest an la Bacalaureat se numara si schimbarea programei scolare la cateva discipline de examen. Astfel, la matematica, chimie, fizica, logica, argumentare si documentare si economie sunt programe noi. Diferenta nu este foarte mare comparativ cu programa din anii precedenti, spun inspectorii scolari timiseni.

Simularea examenului de Bacalaureat va contine modele de subiecte actualizate pentru examenul din vara acestui an.

Ministerul Educatiei a decis si instalarea de camere de supraveghere in camerele de descarcare si multiplicare a subiectelor, atat in cazul bacalaureatului, cat si in cel al Evaluarii Nationale, nu doar in salile de examen, pentru a asigura cat mai mult posibil corectitudinea examenului”, a adaugat Aura Danielescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. pai sa le dam diploma de bac odata cu clasa pregatitoare la gradinita ce sa ii mai stresam!