Noutati :

Liderul PSD Timis, Alfred Simonis: Traseistii politici trebuie sa plece din administratie. Ii cerem prefectului sa aplice legea!

19 august, 2020 - 07:00 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: POLITIC
1

TIMISOARA. Sub amenintarea plangerii penale pentru abuz in serviciu, PSD Timis cere indepartarea din administratie de catre prefectul de Timis a tuturor traseistilor politici. Alfred Simonis, liderul social-democratilor, arata ca mai multi primari si viceprimari au trecut in barca rivalilor, or asta trebuie sanctionata conform legii prin pierderea functiilor ocupate acum 4 ani din postura de candidati ai PSD.

„Traseismul este un comportament politic ce duce la înşelarea alegătorilor și la banalizarea proiectelor politice pe termen mediu și lung. Am susținut și susținem, noua echipă de la PSD Timiș, că traseismul politic este cea mai gravă formă de lichelism politic, un fenomen toxic și nedemocratic ce trebuie stopat. Primarii care aleg să schimbe barca politică după cum bate vântul guvernării trebuie să plece urgent.

După încheierea depunerii dosarelor candidaților din județ, am constatat că primari și viceprimari aleși în 2016 din partea PSD s-au ”vopsit” liberali în 2020: Ioan Lihoni – primar Bethausen, Claudiu Coman – primar Sânandrei, Gabriel Koller – primar Sacoșu Turcesc, Ioan Cesea – viceprimar Criciova, Vasile Boșoschi – viceprimar Remetea Mare, Iosif Minnich – viceprimar Sânandrei. Am depus adrese de înștiințare la Prefectura Timiș și așteptăm emiterea ordinelor de prefect pentru eliberarea lor din funcție.

Îi solicităm imperativ prefectului de Timiș Liliana Oneț să aplice ferm legea, să fie imparțială și să pună punct mandatelor traseiștilor politici, primarilor și viceprimarilor care trebuie să plece urgent din funcțiile ocupate acum patru ani din postura de candidați ai PSD.

Conform legii, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior (art.8 (2) din Legea 14/2003 actualizată) și implicit pierderea mandatului de primar (OUG 57/2019 art 160 (h)).

În situația în care prefectul va tergiversa luarea unor măsuri vom face plângere penală pentru abuz în serviciu”, transmite PSD Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Noua echipa de la PSD Timis? Si eu sunt pe cale sa am o masina noua, dupa ce schimb la cea veche o aripa si-i dau cu vopsea. Mai echipa, cine a obisnuit primarii cu traseismul? Cine a racolat la greu? Cine a dat lege in parlament ca traseismul inspre PSD e-n regula? Nu ma bucur ca PNL apeleaza la racolari, dar stiu ca nu suntem intr-un film, in care eroul castiga luptand cinstit si nasolul pierde desi triseaza la greu. PSD face ce-a facut de cand se stiu – ii acuza pe ceilalti ca fac ce-au facut ei inca si mai mult. Dar, desigur, n-au fost la fel de acuzati. Efectele investitiilor oportune in media.