Opinia Timisoarei

Studiaza calitatea aerului la Timisoara cu 35.000 de euro. Primaria cauta o firma care sa-i spuna cum stam cu dioxidul de azot si particulele PM10

TIMISOARA. Administratia Fritz pus in bugetul Timisoarei pe 2021 studii si documentatii de 7 milioane de euro, iar acum incepe sa le incredinteze firmelor care sa le intocmeasca.

CITESTE SI: ‘Iti dau un cap in gura de nu te vezi’. Un sofer beat a sarit la bataie la politisti, in Timis. Au urmat lupte grele. Video 

A lansat marti o licitatie simplificata pentru „servicii de elaborare si realizare de studii privind elaborarea Planului integrat de calitate a aerului pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxid de azot(NO2/NOx)si particule in suspensie PM10”, dupa cum se arata in anuntul postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

In baza unor masuratori pe care le fac cele 4 statii de aer din Timisoara, conectate la reteaua nationala, o firma va trebui sa intocmeasca niste studii care sa fie mai apoi folosite la realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului la Timisoara. Astfel, cei care isi vor adjudeca acest contract vor proceda la:

-Elaborarea Studiului la Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) si particule in suspensie PM10;
– Elaborarea propunerii Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) si particule in suspensie PM10;
– Asistenta tehnica pentru avizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru aglomerarea Timisoara pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) si particule in suspensie PM10.

Valoarea contractului se ridica la 145.000 de lei fara TVA, adica aproximativ 35.000 de euro cu TVA, iar firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 14 iunie.

Asa cum cere legea, Primaria Timisoara are deja un Plan Integrat de Calitate a Aerului facut pentru perioada 2020 – 2024, iar acum realizeaza inca unul, dupa ce in urma cu un an Ministerul Mediului a atras atentia ca ne aflam pe o lista cu 10 orase poluate din Romania care au nevoie de masuri pentru a evita procedura de infrigement impusa de Uniunea Europeana.

Exit mobile version