Studiaza calitatea aerului la Timisoara cu 35.000 de euro. Primaria cauta o firma care sa-i spuna cum stam cu dioxidul de azot si particulele PM10

TIMISOARA. Administratia Fritz pus in bugetul Timisoarei pe 2021 studii si documentatii de 7 milioane de euro, iar acum incepe sa le incredinteze firmelor care sa le intocmeasca.

CITESTE SI: ‘Iti dau un cap in gura de nu te vezi’. Un sofer beat a sarit la bataie la politisti, in Timis. Au urmat lupte grele. Video 

A lansat marti o licitatie simplificata pentru „servicii de elaborare si realizare de studii privind elaborarea Planului integrat de calitate a aerului pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxid de azot(NO2/NOx)si particule in suspensie PM10”, dupa cum se arata in anuntul postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

In baza unor masuratori pe care le fac cele 4 statii de aer din Timisoara, conectate la reteaua nationala, o firma va trebui sa intocmeasca niste studii care sa fie mai apoi folosite la realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului la Timisoara. Astfel, cei care isi vor adjudeca acest contract vor proceda la:

-Elaborarea Studiului la Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) si particule in suspensie PM10;
– Elaborarea propunerii Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) si particule in suspensie PM10;
– Asistenta tehnica pentru avizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului, pentru aglomerarea Timisoara pentru indicatorii dioxid de azot, oxizi de azot ( NO2/NOx) si particule in suspensie PM10.

Valoarea contractului se ridica la 145.000 de lei fara TVA, adica aproximativ 35.000 de euro cu TVA, iar firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 14 iunie.

Asa cum cere legea, Primaria Timisoara are deja un Plan Integrat de Calitate a Aerului facut pentru perioada 2020 – 2024, iar acum realizeaza inca unul, dupa ce in urma cu un an Ministerul Mediului a atras atentia ca ne aflam pe o lista cu 10 orase poluate din Romania care au nevoie de masuri pentru a evita procedura de infrigement impusa de Uniunea Europeana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. gheo spune:

  un aparat de masurat chinezesc e 20 euro, unu bun 200 euro, unu profi 500. Clar merita sa fii prieten cu politicienii.

  • geo spune:

   ba da ce priceput esti tu in toate domeniile, comentezi pe toate articolele, ma si mir cum ai atata timp sa stai pe opinia timisoarei … scuze, pnl-ului.
   oare asta e cumva jobul tau?

 2. ioan spune:

  De banii aceștia câți puieți de arbori valoroși s-ar achiziționa? Că de ras se rad copacii orașului într-o tembelă vervă. Pe o fostă mlaștină viețuim, cu pânza freatică sus de tot. Se poate spăla carosabilul, trotuarele, iar fântânile fac treabă bună acolo unde le-au pus în funcțiune. Se zice că de zeci de ani funcționează… dar la cei isteți și buni gospodari.