Noutati :

Studentii Universitatii Politehnica Timisoara isi continua practica de specialitate si prin intermediul competitiilor profesionale

23 iulie, 2015 - 11:42 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Facultatea de Mecanica a Universitatii Politehnica Timisoara, alaturi de ContiTech Romania organizeaza in perioada 20 – 31 iulie etapa a 2-a a concursului profesional Descopera ContiTech. Competitia a avut in prima faza 50 de participanti care au rezolvat o serie de probleme din trei teme: procese de productie, electropneumatica si automatizari, respectiv materiale si imbinari nedemontabile.

rector serban
Acum, 18 participanti au ocazia de participa la etapa practica a competitiei, in care vor lucra activ in departamente din cadrul companiei. Fiind impartiti in trei echipe, fiecare grup va acumula un punctaj direct proportional cu sarcinile alocate si rezolvate, cel mai mare punctaj fiind declarat castigator si premiat de catre organizatori.

Unul dintre cele mai importante obiective ale concursului vizeaza prezentarea tehnologiilor folosite in industrie pentru studenti, dar si sublinierea importantei pe care studentii trebuie sa o acorde pregatirii teoretice din facultate, pentru a putea folosi tehnica de lucru.

„Universitatea Politehnica Timisoara are mereu in vedere oferirea de oportunitati de practica relevante pentru studentii sai, motiv pentru care alaturi de partenerii din mediul privat incurajam participarea la cat mai multe competitii profesionale, pregatind astfel viitorii specialisti pentru o cariera de succes, dupa incheierea studiilor”, a declarat Prof. Dr. Ing. Nicolae Crainic, coordonatorul proiectului din parte UPT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...