Noutati :

Studentii Universitatii Politehnica Timisoara, alaturi de colegii lor cu dizabilitati

16 noiembrie, 2019 - 08:24 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sub genericul „Accesibilitatea e problema, nu dizabilitatea”, un grup de studenti entuziasti de la Universitatea Politehnica Timisoara a demarat proiectul de solidaritate „Educatie pentru toti”, care trateaza subiectul problemelor cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati.

Proiectul are scopul de a asigura accesul tuturor, in mod egal, la actul educational, si face parte din programul Corpul European de Solidaritate, sustinut de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, care urmareste sa promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, in principal prin voluntariat si implicarea tinerilor.

In vederea sprijinirii acestei valori, proiectul se prezinta sub forma unei campanii de solidaritate dedicate persoanelor cu dizabilitati (locomotorii, auditive si vizuale) din UPT, prin intermediul careia se urmareste cresterea nivelului de constientizare cu privire la dificultatile cu care studentii cu dizabilitati se confrunta in viata de zi cu zi, atat in raport cu infrastructura universitatii, cat si cu marginalizarea din partea societatii.

Prima activitate deschisa publicului larg este o proiectie de film care va avea loc in data de 18 noiembrie, de la ora 20:00, pe Bulevardul Vasile Parvan Nr. 2, in Holul Cladirii Electro . Alaturi de echipa Uhvati Film din Serbia, vor fi ilustrate problemele cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati in fiecare zi, facandu-se apel la empatia si implicarea auditoriului.

La finalul filmului va avea loc o sesiune de discutii despre impactul pe care mesajul materialului video difuzat l-a provocat asupra celor prezenti.

Mai multe informatii se gasesc pe pagina de Facebook: Educatie pentru toti si in evenimentul pe Facebook: Schimba-ti perspectiva! – proiectie de film.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...