Noutati :

Studentii Universitatii Politehnica din Timisoara fac performanta

10 iulie, 2013 - 09:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Studentii Universitatii „Politehnica” din Timisoara fac cinste renumelui institutiei. UPT este, conform standardelor Uniunii Europene, singura universitate din Vestul tarii incadrata in prima categoria valorica – universitate de cercetare avansata si educatie.


Studentii Universitatii Politehnica din Timisoara au obtinut, in ultima perioada, mai multe rezultate de exceptie.

Faza nationala a celei mai importante competitii de profil – concursul Imagine Cup organizat de compania Microsoft – a fost castigata doi ani la rand de echipe ale Facultatii de Automatica si Calculatoare. Anul acesta, Andrei Avramenscu, Diana Lascu, Roxana Padurariu si Giuliano de Sabata, sub indrumarea d-lui sl. dr. ing. Sebastian Fuicu, s-au calificat pentru finala mondiala, care are loc la Sankt Petersburg, in perioada 8-11 iulie 2013. Inventia care reprezinta Romania la Sankt Petersburg Imagine Cup consta intr-o platforma dedicata pacientilor care sufera de boli cronice. Aplicatia HChecked dezvoltata de echipa MedScientists este disponibila pe telefon, tableta sau computer, si ajuta medicul sa afle in timp util daca starea pacientului se agraveaza.

Otilia Stretcu, studenta in anul III la specializarea Calculatoare si Tehnologia Informatiei, se remarca printr-un palmares impresionant pentru o tanara de numai 21 de ani. Dupa ce in 2012 a facut parte din echipa castigatoare a Imagine Cup, anul acesta a obtinut bursa memoriala Anita Borg, acordata de Google pentru a incuraja performanta femeilor in domeniul calculatorelor, si a fost selectata in programul Summer at EPFL.

Facultatea de Mecanica a Universitatii „Politehnica” din Timisoara continua traditia rezutatelor deosebite la faza nationala a Concursului „C. C. Teodorescu”. In 2013, studentii coordonati de sl. dr. ing. Mihai Hluscu au castigat trei premii I si doua mentiuni la profilele mecanic si nemecanic ale concursului: Maruta Remus Stefan – premiul I, Popa Alexandru – premiul I, Navratil Iuliu Victor – premiul I, Giurgica Alexandru – mentiune, Navratil Cristian Flaviu – mentiune.

Locul I la concursul national ITEC (IT Engineering Contest), sectiunea RoboTEC a fost castigat de studenti ai Facultatii de Inginerie din Hunedoara: Danescu Claudiu, Banut Victor, Tamas Andrei-Alexandru si Titonia Florin.

Universitatea „Politehnica” din Timisoara, sustine performanta si inovatia, fapt pentru care, studentii cu rezultate deosebite vor beneficia anul viitor de burse speciale din partea Universitatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...