Noutati :

Studentii Universitatii de Vest din Timisoara cer parlamentarilor de Timis sa sustina un buget mai mare pentru educatie in 2012

9 decembrie, 2011 - 12:00 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara-OSUT, in calitate de trimite o scrisoare deschisa parlamentarilor din judetul Timis, in legatura cu bugetul mult prea mic ce va fi alocat anul viitor educatiei!

Scopul acestei scrisori, spune Anca Babet, presedintele OSUT, este de a solicita sprijinul parlamentarilor pentru a sustine un procent mai mare din PIB pentru educatie”.

In contextul in care consideram alocarea unor fonduri mai mari pentru educatie ca fiind o  componenta indispensabila a reusitei reformei educationale in Romania sustinem ca lipsa de fonduri insuficiente afecteaza calitatea invatamantului si va crea disfunctionalitati inevitabile si o amanare a modernizarii educatiei in Romania, sustin studentii timisoreni.

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest spera ca prin aceasta scrisoare sa nu se obtina doar o atragere a atentiei asupra acestui subiect, ci sa se ajunga la constientizarea ca educatia este un bun public si un drept constitutional al fiecarui cetatean.

In contextul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei cu privire la bugetul tarii pentru anul urmator, consideram ca dumneavoastra, in calitate de reprezentantul legitim si direct al cetatenilor romani in Parlament, trebuie sa luati la cunostinta pozitia si nevoile studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara”, se arata in scrisoare deschisa adresata parlamentarilor.

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT) considera ca educatia este un bun public si un drept constitutional al fiecarui cetatean, iar procentul din PIB alocat educatiei reflecta modul in care dumneavoastra doriti sa investiti in viitorul acestei tari”, adauga reprezentantii studentilor din UVT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...