Noutati :

Studentii timisoreni protesteaza de Ziua Internationala a Studentului!

16 noiembrie, 2011 - 12:16 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Tinerii de la universitatile timisorene vor iesi in strada! Ei protesteaza impotriva Ministerului Educatiei pentru ca Statutul Studentului nu a fost inca adoptat! Vezi cand si pe unde vor merge in mars studentii!

Mesaje anti-Funeriu, sloganuri impotriva Ministerului Educatiei si alte forme de protest pregatesc studentii din Timisoara pe strazile orasului! Ei sunt nemultumiti ca Statutul Studentului nu a fost adoptat! Tinerii ies in strada joi, 17 noiembrie!

Conventia Organizatiilor Studentesti din Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza de la ora 12 un protest intre Corpul Electro al UPT si Complexul Studentesc.

Statutul Studentului contine toate drepturile si obligatiile studentilor, in calitate de membri ai comunitatii academice in care traiesc. Printre aceste drepturi se numara: dreptul la suport de curs gratis, drept la contestarea notelor, dreptul la proprietate intelectuala, dreptul la proprietate intelectuala etc.”, spun reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, ANOSR.

In Romania anului 2011, aceasta data regaseste studentii romani fara un Statut propriu adoptat, nefiindu-le in acest fel garantate drepturile in universitati. In acest context, cat si datorita modului in care Ministerul Educatiei trateaza drepturile studentilor din Romania, ANOSR va organiza actiuni de protest in majoritatea centrelor universitare, adauga reprezentatii studentilor.

Desi Legea Educatiei prevede foarte clar ca acesta va fi propus de catre federatiile nationale si adoptat prin Ordin al Ministrului, iar in final Legea concluzioneaza ca toate metodologiile vor fi adoptate in maxim 8 luni de la adoptarea acesteia, nu putem sa ne imaginam decat ca studentii nu mai sunt un grup de interes pentru dumnealui si ca din motive ascunse drepturile acestora nu trebuie sa fie clar reglementate momentan”, a precizat Vlad Boldura, vicepresedinte ANOSR.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...