Noutati :

Studentii si elevii, asteptati la IDMSC 2019. Concurs pentru pasionatii de aplicatii multimedia, la Universitatea Politehnica Timisoara

29 mai, 2019 - 10:37 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara, prin Centrul Multimedia, organizeaza vineri, 31 mai 2019, ora 10:00, in Sala Polivalenta a Bibliotecii UPT (Bd Vasile Parvan, nr. 2B), concursul studentesc Interactive Digital Media Student Contest.

Ajuns la cea de-a VI-a editie, Interactive Digital Media Student Contest este un concurs studentesc ce isi propune sa stimuleze creativitatea si spiritul de competitie in domeniul multimedia. Concursul se adreseaza studentilor de nivel licenta, master si doctorat de la universitati din Romania si din strainatate. Studentii vor avea ocazia sa isi prezinte cele mai interesante proiecte, dar si sa interactioneze direct cu reprezentanti ai mediul economic, posibili angajatori ai participantilor. incepand cu editia 2017, concursul este deschis si elevilor de liceu pasionati de dezvoltarea unor aplicatii multimedia.

Sectiunile concursului IDMSC 2019:
– Dezvoltare Web / Web Development – aplicatii web, pe o tema de actualitate, de orice tip si format;
– Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicatii mobile care utilizeaza orice arhitectura de calcul si pentru orice platforma, inclusiv aplicatii de realitate augmentata si virtuala;
– Productie Audio-Video / Audio-Video production – materiale apartinand unuia din genurile de productii audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animatii video, timelapse, efecte speciale / trucaje;
– Design grafic / Graphic Design – productii proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afis / poster, brosura / leaflet, coperta, elemente de identitate vizuala, imagini digitale prelucrate;
– Internetul Obiectelor / Internet of Things – implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combina hardware, software si date pe o tema de actualitate (de exemplu casa inteligenta, retea de senzori, roboti, altele).

Participantii la concurs se pot inscrie atat individuali, cat si organizati in echipe, fara nici o limita cu privire la numarul de proiecte/aplicatii inscrise in competitie sau la numarul de sectiuni la care poate sa participe. Concurentii isi vor sustine proiectele vineri, 31 mai 2019 de la ora 10:00, in fata juriului si a celorlalti participanti. Jurizarea si premierea vor avea loc in aceeasi zi.

„Suntem bucurosi ca am ajuns deja la cea de-a sasea editie a concursului studentesc Interactive Digital Media. Suntem convinsi ca si anul acesta vom avea parte de studenti pasionati si proiecte inovative, avand in vedere experienta placuta a anilor trecuti. Ca in fiecare an, competitia se remarca atat prin deschiderea fata de angajatorii din domeniu, cat si prin premiile atractive pe care le pune la dispozitie”, a declarat prof.dr.ing. Radu Vasiu, Director Centrul Multimedia.

Juriul va fi format din specialisti ai Universitatii Politehnica Timisoara si reprezentanti ai firmelor partenere. Participantii pot castiga premii atractive, precum tablete, monitoare, smartphone-uri etc, acestea sunt oferite de partenerii din industrie.

Centrul de Cercetari Multimedia (infiintat in 1996) desfasoara activitati educationale, de cercetare si inovare in contextul tehnologiilor informationale si de comunicatii, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici si tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentata, Internet of Things, Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT si multimedia, Tehnologii educationale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfasoara activitati de sustinere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton, Meet-ups) si organizeaza anual concursul studentesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia sustine specializarile educationale la nivel de licenta Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii – Multimedia, si 2 programe de master in Tehnologii Multimedia si, respectiv, Tehnologii, Sisteme si Aplicatii pentru eActivitati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...