Studentii se delimiteaza de protestele de pe strazi impotriva Puterii si spun un nu hotarat politizarii

Uniunea Studentilor din Romania a transmis un comunicat prin care anunta ca se delimiteaza de protestele care au loc in aceste zile impotriva actualei Puteri si spun ca libertatea de expresie este necesara in aceste zile.

Redam integral textul comunicatului emis de studentii din Romania, comunicat semnat de liderul lor, Cristian Lumezeanu:

„Uniunea Studentilor din Romania, federatia  studenteasca  reprezentativa la nivel national, considera normale demonstratiile pasnice, insa nu va participa la miscarile de protest care se desfasoara in cursul acestor zile in tara, intrucat nu vrea sa fie atrasa intr-o operatiune politizata.

In plus, USR considera extrem de neclare motivele declansarii acestor proteste si ale continuarii lor, dar, pe de alta parte, nu vrea ca membrii sai sa fie pusi in pericol fizic sau sa fie obiectul unor manipulari. Uniunea Studentilor din Romania considera protestele ca fiind o modalitate democratica de exprimare a opiniilor, dar, din momentul in care partidele politice participa la demonstratii sau mobilizeaza deschis studentii sa
mearga la manifestari, e clar ca intreaga miscare risca sa fie deturnata pentru interese politice.

USR mai atrage atentia si asupra faptului ca manifestarile violente sunt inacceptabile si regretabile intr-o societate civilizata. Noi credem si am crezut intotdeauna ca dialogul si ratiunea sunt caile prin care se pot rezolva problemele.Pe aceasta cale, amintim si Ministerului Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului ca lipsa de dialog, precum cea din cazul tergiversarii adoptarii Statutului Studentului, duc la situatii tensionate in anumite categorii sociale.

Ne exprimam  solidaritatea cu problemele oamenilor simpli si ale studentilor, normale in aceasta perioada  grea, atat timp cat vor exista solicitari clare si bine fundamentate, fara influenta politica. In acelasi timp, USR incurajaza studentii sa-si exprime nemultumirile in mod pasnic, considerand protestele desfasurate in mod civilizat, o forma potrivita de a atrage atentia asupra problemelor reale cu care studentii se confrunta.

USR isi va mentine neutralitatea in aceste proteste si face apel la presa sa nu mai atribuie intregii categorii a studentilor participarea la mitinguri, atat timp cat cele mai mari doua federatii studentesti din tara nu participa la ele”, se arata in comunicat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Nicu spune:

  Foarte bine! Dovediti ca aveti coloana vertebrala mai mult decat toti rasaritii care s-au trezit sa protesteze fara sa stie la ce!

 2. ??? spune:

  Cum spun nu? In Timisoara au tot iesit? Sau aia au fost papitoii platiti de Robu?

 3. Florin spune:

  Studentii din tara nu ies,dar cei mituiti de vesnicul robu sunt pe baricade

 4. Liviu spune:

  Totdeauna timisoara a fost mai deosebita decat restul tarii,dar in mod pozitiv.Acum din pacate suntem in modul negativ mai deosebiti,reusind sa fim singurul oras universitar care aduce studentii in strada la aceasta mascarada odioasa.Pacat ca aceasta forta care a fost odata in timisoara,studentimea,a ajuns sa se prostitueze politic pentru diferite venituri…

 5. Stefan spune:

  Robule,esti singurul nenorocit din tara asta care ai scos copii astia sa iti ridici tu rangul politic.sau esti asa disperat ca te mazilesc astia din partid,si-au dat si ei seama ce INcompetent esti???

 6. Emil Stoica spune:

  Studentii sa stea naibii sa invete!!! Ca de aia ii tin in spate statul si parintii!! Ca ne vin la firma de la informatica, Universitatea de Vest numai tampiti, nu stiu sa faca un simplu program!! Cine naiba e sef acolo? Tot nea Istvan Balint si amanta Braiescu, specialista in cristale?? Cu asa profesori asa absolventi. Probabil numai politica si sex fac acolo la UVT la mate-info!!!

 7. ion spune:

  studentii nu au ajuns altceva decat o masa de manevra pentru Robu si ai lui…se prostitueaza in schimbul unor beneficii in facultate sau in caminele studentesti…pacat,pentru ca se vor a fi viitorii „intelectuali”ai tarii,viitorul suna…trist

 8. Adrian spune:

  student fiind,am incercat si eu sa ma inscriu intr-o organizatie de a lor,dar din pacate,intre ei si partidele politice nu e o mare diferenta,sunt doar niste partide politice,la o scara mai mica.toti merg acolo,sau pentru a se distra pe gratis,sau pentru anumite avantaje pe care le-o confera faptul ca fac parte dintr-un grup mai mare,atat.este o rusine ca au acceptat sa fie manevrati de politicieni in interesul acestora