Noutati :

Studentii Politehnicii din Timisoara contribuie la realizarea masinii viitorului

18 iunie, 2015 - 05:12 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Zece echipe, formate din cate cinci studenti, au muncit timp de patru luni la proiectarea si constructia unor masini care se parcheaza singure.

Competitia  a fost organizata de o companie, care a pus la dispozitia echipelor cate 500 de euro pentru piese, dar si un laborator dotat cu aparatura necesara pentru dezvoltarea proiectelor.

Opt din cele zece echipe inscrise initial in proiect s-au aliniat astazi, 18 iunie 2015, la startul competitiei care a inclus trei probe: doua de parcare in mod autonom intr-un spatiu delimitat si iesire printr-un spatiu indicat sau detectat de senzorii masinii si o a treia proba „supriza” in cadrul careia concurentii au impresionat juriul. Unele echipe si-au prezentat proiectul, altele au transformat masina in diverse dispozitive, iar una dintre masinute a dansat.

La finalul celor trei ore de demonstratii, castigatoare a fost desemnata echipa cu numarul 5, formata din Bianca Dumitrescu, Sergiu Oprea, Florin Popescu, Alexandru Plamada si Cosmin Udrescu.

Echipele au fost formate aleatoriu din studenti de la software, hardware, mecanica dar si de la managementul calitatii si au fost coordonate atat de profesori ai Politehnicii Timisoara, cat si reprezentanti ai companiei organizatoare.

„Universitatea Politehnica Timisoara a incurajat intotdeauna competitia intre studenti intrucat aceasta duce la cresterea nivelului de pregatire practica a studentilor nostri. Ei beneficiaza de tot sprijinul corpului profesoral in pregatirea pentru viitoarea cariera, iar astfel de concursuri le stimuleaza partea creativa si ii tin motivati. I-am vazut si astazi cand si-au prezentat proiectele in fata unuia dintre cei mai mari angajatori, o companie care este de altfel, de multi ani, partenerul Universitatii Politehnica Timisoara. Sunt convins ca toti participantii, nu doar castigatorii, vor performa in cariera pentru care se pregatesc“, a declarat rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel serban.

Competitia  a ajuns anul acesta la cea de-a II-a editie.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...