Noutati :

Studentii nevaccinati, in combinezoane la cursuri practice sau ore de laborator

4 mai, 2021 - 08:44 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Studentii care nu s-au vaccinat ar putea sa fie obligati sa poarte combinezon atunci cand merg fizic la cursuri practice sau ore de laborator, din toamna, sustine Ministrul Educatiei. Sorin Cimpeanu a precizat ca unele universitati iau in calcul aceasta varianta.

CITESTE SI: Incepe vaccinarea copiilor in Romania. Anuntul medicului militar Valeriu Gheorghita 

Sunt unul dintre cei care sustin importanta prezentei fizice pentru derularea stagiilor de practica si activitatilor directe. Pentru asta, sunt universitati care se gandesc ca din toamna sa nu faca rabat de la prezenta fizica in cadrul orelor de laborator/lucrari practice si sa impuna o serie conditii, spre exemplu participarea studentilor vaccinati la aceste ore de laborator si lucrari practice, fara a fi ingradit participarea studentilor care nu sunt vaccinati. Studentii care nu se vor fi vaccinat in toamna ar putea sa aiba la dispozitie, spre exemplu, combinezoane de protectie pe care sa le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt cateva universitati si eu personal sustin aceasta varianta”, a declarat Sorin Cimpeanu in cadrul unui interviu acordat HotNews.

In plus, Ministrul Educatiei spune ca ar putea exista o prioritizare a studentilor vaccinati in ceea ce priveste locurile in camine.

O alta idee ar putea fi prioritizarea studentilor vaccinati in procesul de cazare. Asa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflati in dificultate din perspectiva socio-economica, asa s-ar putea acorda prioritate si celor care sunt vaccinati pentru a contribui la o siguranta sanitara in campusurile universitare. Nu-si propune nimeni sa oblige pe cineva, insa aceste criterii cred ca ar putea sa fie luate in considerare”, a precizat Cimpeanu.

In ceea ce priveste posibilele discutii legate de discriminare care ar putea aparea in spatiul public, Ministrul Educatiei a precizat in cadrul aceluiasi interviu: „Cu siguranta pot aparea astfel de discutii, insa raspunsul este foarte clar – dintotdeauna a existat o discriminare care nu a trecut de limitele legii atunci cand o universitate are 1.000 de locuri de cazare si 5.000 de studenti. Discriminarea e simpla: 1.000 sunt cazati, 4.000 nu sunt cazati”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...