Studentii medicinisti din Timisoara, mai slabi decat cei din Cluj? Decanii facultatilor de Medicina din Romania pun tara la cale in Capitala Banatului

TIMISOARA. Suntem pe locuri fruntase in clasament, insa Clujul ne bate fara sa stea pe ganduri. Studentii de la Facultatea de Medicina din Timisoara sunt mai slabi decat cei din Cluj, spune decanul universitatii clujene.

Potrivit unui top realizat de Ministerul Sanatatii, rivalul capitalei Banatului, orasul Cluj, este pe primul loc in ceea ce priveste calitatea educatiei la Facultatea de Medicina, fiind urmat de Bucuresti, de Iasi si abia apoi de Timisoara.

Desi suntem pe locul 4, diferenta dintre Iasi si Timisoara nu este prea mare, spune decanul facultatii timisorene, Doru Anastasiu, ci doar de cateva procente.

Cei 12 decani ai tuturor institutiilor de invatamant de Medicina din tara s-au adunat in aceste zile la Timisoara, unde participa la Conferinta Nationala a Decanilor Facultatii de Medicina din Romania, eveniment aflat la cea de-a treia editie pe granitele tarii noastre.

Potrivit presedintei Asociatiei decanilor, Anca Buzoianu, care este si decan al Facultatii de Medicina „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, desi este necesar schimbul de idei in ceea ce priveste curricula medicala, competitia trebuie sa existe.

„Punem la cale o strategie ca sa crestem calitatea invatamantului. Intr-un top al calitatii absolventilor de medicina, in ultimii 7 ani, orasul Cluj e pe locul 1, pe locul 2 este Bucurestiul, apoi Iasi si Timisoara. Noi trebuie sa ne rezolvam problemele tehnice impreuna, dar fara competitie nu putem creste, aceasta trebuie sa existe”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Anca Buzoianu.

De aceeasi parere este si decanul facultatii timisorene, Doru Anastasiu. El recunoaste ca suntem infranti in lupta de clujeni, insa este de parere ca absolventii din Timisoara sunt mai bine vazuti peste hotare decat cei din Cluj Napoca.

„Eu zic ca suntem destul de bine in clasament. Foarte multi din absolventii nostri pleaca in strainatate si sunt luati de spitalele de acolo, suntem mai buni la capitolul acesta. Oricum, diferenta dintre locul 3 si locul 4 este mica si ce sprijin are Clujul de la Bucuresti, si ce sprijin are Timisoara!”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Doru Anastasiu.

In ceea ce priveste schimbul de studenti dintre cele 2 facultati, anul acesta, de exemplu, 7 studenti din Timisoara s-au transferat la Cluj, iar 5 studenti din Cluj au preferat sa-si continue studiile la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara. La fiecare din cele doua universitati invata aproximativ 4.000 de studenti, dintre care aproape 400, cumulat, sunt straini.

La Timisoara are loc pana in 5 noiembrie Conferinta Nationala a Decanilor Facultatilor de Medicina din Romania, pe tema „Curricula Medicala – Schimbari si Perspective”. Pe langa decani si profesori universitari din tara, la eveniment mai participa si specialisti din Anglia, Austria, Ungaria, Croatia, Slovenia, Republica Moldova. De altfel, printre invitatii organizatorilor s-a numarat si ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, care a participat la o seara sociala in Bastionul Theresia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.