Noutati :

Studentii la Relatii Internationale ai Universitatii de Vest Timisoara fac practica direct la Bruxelles

15 mai, 2012 - 12:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Nu poti studia relatiile internationale fara sa fi calcat macar o data acolo unde bate inima Uniunii Europene! Asta si-au spus profesorii de la Universitatea de Vest din Timisoara care au organizat pentru un grup de studenti o vizita de studiu la Bruxelles.

12 tineri au mers in capitala UE, unde timp de cateva zile au participat la lucrarile Parlamentului European, au vizitat Comisia Europeanasi sediul NATO si unde au luat parte la dezbateri pe diferite teme. De asemenea, s-au intalnit si au discutat cu Excelenta Sa Ambasadorul Sorin Ducaru Reprezentantul Permanent al României la NATO.

Inainte de plecarea spre Bruxelles, studentii au avut si in Bucuresti un program variat de cateva zile.  Au vizitat Colegiul Noua Europa, Institut de studii avansate, au mers la UEFISCDI (Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii) si la Secretariatul Procesului Bologna. Totodata, au fost primiti la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si au asistat la sedinta Parlamentului Romaniei in care a fost investit guvernul Ponta.

Tinerii timisoreni care studiaza Relatiile Internationale la Universitatea de Vest au mai fost primiti la Palatul Cotroceni de Consilierul prezidential pe probleme constitutional-legislative, dl. Stefan Diaconu, precum si la Institutul Aspen unde au avut o discutie extrem de interesanta cu Andrei Tarnea, diplomat, (director al Centrului de Informare al Romaniei la Bruxelles intre 2004-2010) si cu seful Departamentului Leadership Programs, Ciprian Stanescu.

Studentii UVT au fost coordonati in acest program, care s-a desfasurat intre 7 si 11 mai 2012, de Lect. dr. Dan D. Lazea (Departamentul de Stiinte Politice), Prorector Relatii Internationale si Comunicare Institutionala, UVT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...