Noutati :

Studentii economisti timisoreni de la FEAA primesc oferte de angajare dupa practica in companii

25 iulie, 2011 - 05:18 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Peste 250 de studenti de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara au facut practica, printr-un proiect european, in 54 de companii timisene. Mai mult de jumatate dintre ei si-au gasit un loc de munca in cadrul acestora.

Studentii, 185 de la ciclul de licenta si 77 de masteranzi, au stat, timp de doua saptamani, in mijlocul companiilor si au invatat cum isi desfasoara acestea activitatea. 54 de tutori i-au indrumat. Din cei peste 250 de studenti, mai mult de jumatate au fost angajati, spun coordonatorii proiectului.

“Este important pentru studenti sa constientizeze faptul ca in lumea reala sunt multe ptobleme cu care se vor confrunta, dar si sa stie ca multe companii au nevoie de ei si sunt pregatiti sa-i primeasca si sa-i angajeze”, a precizat Sorina Pautu, directorul proiectului. Ea a precizat ca majoritatea a primit oferte de angajare din partea firmelor unde au facut practica.

“Am fost instruita sa devin tutore. In cele doua saptamani de practica, un timp relativ scurt pentru studenti, am incercat sa le impartasesc din experienta pe care o am in domeniul hotelier. Cel mai important pentru ei este sa stie ca in domeniul economic reusesti daca esti o persoana deschisa, comunicativa, dar serioasa si ordonata. Ai nevoie de punctualitate si meticulozitate ca sa ai parte de succes”, a explicat unul dintre tutori.

“Mi-a prins foarte bine practica. Am invatat multe despre cum functioneaza o firma. Eu am facut practica pe contabilitate. Firma la care am fost mi-a propus sa raman sa lucrez pentru ei, dar nu cu norma intreaga. Mie imi convine deocamdata, ca mai am de invatat si daca peste vara totul merge bine, din toamna voi lucra cu norma intreaga”, ne-a spus Andrei, unul dintre studentii participanti la proiect.

Valoarea programului “Practica studentilor economisti. Parteneriat inter-regional pe piata muncii intre universitati si mediul de afaceri” este de aproape 21 de milioane de lei si se intinde pe trei ani de zile, pana in 2013. Alte doua generatii de tineri vor participa la proiect, la stagiile de practica.

14 dintre tineri au fost premiati, in functie de domeniul in care si-au desfasurat practica, cu cel putin 1.200 de lei fiecare, pentru rezultatele din cadrul practicii depuse.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...