Noutati :

Studentii din Timisoara vor sa bea linistiti in barurile din Complex: consilierii locali sa se hotarasca!

25 iunie, 2014 - 11:02 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Studentii timisoreni trag un semnal de alarma si spun ca li se pare absurd sa fie sanctionati pentru consumul de alcool din campusul universitar. Acestia sunt de parere ca cei care ar trebui sa plateasca sunt comerciantii, nu studentii.

Va reamintim ca alesii locali vor sa interzica acum consumul de alcool in localurile din Complexul Studentesc, dar sa permita vanzarea de bauturi alcoolice.

Asta ar insemna ca studentii vor fi amendati daca sunt prinsi ca beau bere sau alte tipuri de bauturi care contin alcool. Pana acum, cei amendati au fost comerciantii, care nu aveau voie sa vanda bautura.

CITESTE SI: Se interzice consumul de alcool in localurile din Complexul Studentesc din Timisoara, dar se permite vanzarea. Cat de mari sunt amenzile?

Reprezentantii studentilor sustin ca au purtat mai multe discutii cu primarul Nicolae Robu si ca acesta le-a dat de inteles ca tinerii nu vor fi sanctionati.

„In urma discutiilor pe care le-am avut in aceste zile cu primarul Nicolae Robu avem incredere ca acest proiect nu va fi adoptat in forma actuala, ci va fi modificat astfel incat nu studentii sa fie cei sancţionati. Daca e vorba de magazine alimentare, suntem de acord sa se permita comercializarea bauturilor alcoolice, dar sa fie interzis consumul pe raza acestora. Dar este ilogic si hilar sa li se permita teraselor si barurilor din Complex sa vanda bauturi alcoolice, dar sa li se interzica studentilor sa le consume in incinta lor. E ca si cum s-ar legaliza vanzarea de droguri, dar ar fi interzis consumul lor. Consiliul Local trebuie sa se decida: ori interzice si comercializarea de bauturi alcoolice la terase si baruri, ori permite si consumul acestora in astfel de locatii in Complexul Studentesc. Daca masurile luate pana acum impotriva comerciantilor au fost ineficiente si Politia Locala nu a putut opri comercializarea bauturilor alcoolice, asta nu inseamna ca de acum trebuie sa ne razbunam pe cei care consuma”, spune Vlad Chereches, presedintele OSUT.

Si reprezentantii Ligii Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii sunt de aceeasi parere. Vlad-Ionut Rautu, presedintele lor, atrage atentia ca este normal ca atunci cand cumperi un bun, sa te folosesti de el.

„Comercializarea bauturilor alcoolice de catre magazinele alimentare nu reprezinta nicio problema, intrucat conform Legii 61/1991: este interzis consumul de bauturi alcoolice pe strazi, in parcuri, sali de spectacole, stadioane sau in alte locuri publice, totodata in contractul de inchiriere incheiat cu UPT articolul 7, aliniatul 25: se interzice consumul de bauturi alcoolice in incinta caminului”, precizeaza Vlad-Ionut Rautu, presedinte LSFETc.

La fel spun si studentii basarabeni, care trag un semnal de alarma sa fie amendati comerciantii, nu consumatorii.

Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara, Conventia Organizatiilor Studentesti din Universitatea Politehnica Timisoara si Organizatia Studentilor Basarabeni cer consilierilor locali amendarea proiectului de hotarare cu privire la modificarea conditiillor de desfasurare a activitatilor comerciale, de alimentatie publica sau prestari servicii in perimetrul Complexului Studentesc. Problema va fi transata joi, in plenul Consiliului Local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...