Noutati :

Studentii din Timisoara se pregatesc pentru programele de recrutare in firme si pentru festivalurile internationale

9 ianuarie, 2013 - 12:02 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Ligile studentesti din universitatile timisorene se pregatesc pentru un nou inceput de an plin de proiecte care mai de care mai atractive si folositoare pentru tineri, dar si pentru firmele din vestul tarii.

Organizatiile studentesti din Universitatea de Vest, din Universitatea Politehnica, Medicina si din cadrul Agronomiei timisorene pregatesc programele cu care vor sa implice cat mai multi tineri in dezvoltarea comunitatii locale, dar prin care ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile de comunicare sau sa-si gaseasca un loc de munca ori numai o firma unde sa faca practica peste vara.

Organizatiile Studentilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (OSUT, ASSEUT, AIESEC etc.) propun tinerilor proiecte prin care ii indeamna la practica in cadrul unor companii private, festivaluri studentesti la care participa tineri din intreaga tara, dar si alte activitati care inseamna acumularea unei experiente extrecurriculare ce ii poate ajuta, in viitor, la angajare sau ii ajuta sa deprinda competente in diferite domenii.

Ligile studentesti din cadrul Politehnicii (Liga AC,  LSFMT, LSFEE, BEST etc.) se pregatesc sa demareze proiecte care au in vizor recrutarea, de catre companii din Timisoara, a studentilor pentru stagii de practica, dar mai ales pentru angajare in domeniile tehnice. Tinerii vor organiza zile de vizita la companii, vor aduce reprezentanti ai firmelor cu standuri la UPT si vor organiza interviuri pentru colegii lor din ani terminali care isi cauta un job.

Societatea Studentilor in Medicina Timisoara (SSMT) ii implica pe viitorii medici in activitatile organizate la nivelul UMFT: workshop-uri, simpozioane etc. cu scopul de a-i ajuta sa se dezvolte pe plan personal, dar si profesional in domeniul medicinei.

Liga Studentilor AGROWEST (din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului) pregateste diverse activitati in domeniul agronomic pentru tinerii care studiaza acest sector in capitala Banatului.

Programele pe care le vor desfasura asociatiile studentesti din Timisoara incep inca din luna februarie si se intind pana la mijlocul verii. De la proiecte de recrutare la festivaluri internationale studentesti, activitatile organizate de tinerii din orasul de pe Bega acopera o plaja foarte larga de activitati culturale, sociale si economice, care au rolul de a-i implica pe studenti in activitatile din comunitate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...