Noutati :

Studentii din Timisoara protesteaza: Miercuri cursurile se tin in strada!

12 noiembrie, 2013 - 12:06 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Studentii din Timisoara, de la Universitatea Politehnica si de la Universitatea de vest, membre ale Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) se pregatesc de protest.

Nemultumirile studentilor pleaca de la faptul ca universitatile, in contextul unei subfinantari constante a educatiei din Romania, au fost nevoite sa creasca o serie de taxe, sa comaseze grupe si facultati sau sa reduca si chiar sa opreasca in unele cazuri investitiile ce tin de imbunatatirea calitatii sistemului educational.

Studentii cer Guvernului Romaniei sa respecte Legea Educatiei Nationale prin alocarea a 6% din PIB pentru educatie, sa creasca finantarea de baza a universitatilor pana la valoarea ei din 2008, sa creasca subventia camine-cantine cu 30%, sa creasca fondul de burse cu destinatie clara catre bursele sociale si sa existe investitii reale in centrele de consiliere si orientare in cariera si o metodologie care sa defineasca normele de functionare a acestora.

Protestul va incepe miercuri, 13 noiembrie, de la ora 13:00 si se va desfasura pe traseul Complex Studentesc (intalnire in fata Cantinei UPT) – Universitatea de Vest- Universitatea Politehnica – Piata Victoriei – Prefectura Timis.

Studentii deja fac ultimele pregatiri pentru protestul de miercuri si confectioneaza bannere si pancarde pe care le vor folosi in cadrul protestului.

Alaturi de studentii din Timisoara, vor protesta si studentii din alte 10 centre universitare importante din tara – Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Galati, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea si Alba Iulia avand cu totii aceeasi revendicare – alocarea a 6% din PIB pentru educatie.

Si elevii din intreaga tara se alatura studentilor si miercuri vor intra in greva japoneza. Ei vor purta banderole albe, pentru a trage un semnal de alarma privind subfinantarea Educatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mergeti mai pe la biserica poate va imprumuta ceva :). Aia se pare ca nu-s atinsi de nici o criza sau taxa.
    N-avem bani de medicina, educatie si cercetare in schimb mania Domnului trebuie linistita constant de la bugetul public 🙂