Noutati :

Studentii din Timisoara pot circula GRATIS cu trenul. De cand intra in vigoare masura?

1 februarie, 2017 - 11:49 AM
Autor: Anonim      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Prima zi a lunii februarie vine cu vesti extrem de bune pentru studentii si elevii din Romania. De acum, toate calatoriile cu trenul vor fi gratuite pentru studenti, iar elevii vor beneficia de reduceri consistente.

CITESTE SI: Aproximativ doua mii de oameni in strada, la Timisoara. Protest dupa adoptarea Legii gratierii si a Ordonantei privind modificarea Codurilor Penale

Calatoriile gratuite sunt valabile la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanta sau ruta, iar abonamentele lunare gratuite cu numar nelimitat de calatorii vor fi eliberate pe distante de pana la 300 km. Abonamentele pot fi deja procurate de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

CITESTE SI: Se fac angajari la Primaria Timisoara. Vezi daca te incadrezi! 

Biletele gratuite pentru studenti pot fi procurate de la casele de bilete  sau de la personalul de tren in baza legitimatiei de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizata pentru anul universitar 2016/2017 sau a adeverintei eliberate de institutia de invatamant la care sunt inmatriculati si a actului de identitate (carte de identitate sau pasaport). Iar documentele sunt necesare si in timpul calatoriilor cu trenul, pentru a putea fi verificate, in caz contrar, studentii vor putea fi amendati.

Si elevii se vor bucura de acum de tarife mai mici atunci cand calatoresc cu trenul. Acestia beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

CITESTE SI: Schimbare de ultima ora la pasajul Jiul din Timisoara. Se va inchide una dintre benzile de circulatie! 

In plus, elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, in conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru acestia se vor elibera gratuit legitimatii de calatorie la toate categoriile de tren, clasa a II-a, precum si abonamente lunare gratuite la toate categoriile de tren, cu numar nelimitat de calatorii pe distante pana la 300 km, clasa a II-a.

Pentru a primi biletele sau abonamentele lunare de calatorie, elevii trebuie sa se prezinte cu carnetul de elev sau cu adeverinta doveditoare, in cazul celor din clasele pregatitoare, si cu o copie a certificatului de nastere. In cazul celor care beneficieaza de gratuitate se va mentiona pe carnet atestarea dreptului de acordare a gratuitatii.

CITESTE SI: Timisoara, intre cele mai sigure orase din Romania. Pe ce loc e capitala Banatului?

In situatia renuntarii la calatorie, elevii si studentii au obligatia sa solicite aplicarea vizei de neutilizare pe biletele cu reducere/ gratuitate conform reglementarilor CFR Calatori, altfel calatoria este considerata ca fiind efectuata.

CITESTE SI: Zeci de oameni cu suflet mare au iesit sa isi ajute semenii la Timisoara. Haine si incaltaminte pentru oamenii strazii in Parcul Central. FOTO!

Pana la incheierea protocolului cu Ministerul Educatiei Nationale privind  accesul la Registrul Matricol Unic, procurarea biletelor sau abonamentelor pentru elevi si studenti se va putea efectua doar de la casele de bilete din statiile si agentiile de voiaj CFR, cat si de la personalul de tren.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...