Studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara au aflat ce inseamna cariera de inventator si cum se obtin performantele

TIMISOARA. Inventatorul Corneliu Birtok-Baneasa a avut, marti, o intalnire cu studentii Universitatii Politehnica Timisoara. Tanarul profesor, medaliat cu aur la Salonul de Inventii de la Geneva , le-a povestit celor prezenti cat este de important sa-ti urmezi visul, dar si ce inseamna cariera de inventator.

„Prezentam o poveste de viata, ce inseamna sa ajungi de la scoala profesionala, sau de la un tanar pasionat de reparat biciclete, la un Salon de la Geneva sau, astazi, la doctorat la Universitatea Politehnica Timisoara si chiar un cadrul didactic universitar”, spune Corneliu Birtok-Baneasa.

Inventatorul le-a povestit celor prezenti parcursul sau in domeniu, insa a vorbit si despre tinerii pe care i-a ajutat in cariera si cei carora le indruma pasii, in calitate de profesor. De asemenea, profesorul a prezentat proiectele pe care le deruleaza in prezent.

„Chiar unul dintre tineri, ce a fost premiat anul trecut la un salon important de la Iasi, la Euro Invent, mai exact, Razvan Marcus, s -a apucat de treaba. Ma bucura ca face ceva in judetul nostru, acasa la el, si ceea ce este important este ca putem crea locuri de munca si putem aduce, sa spunem, taxe si impozite bugetelor locale si chiar judetene. Anul acesta vreau sa punem mare accent pe laboratorul lui Dexter. vreau sa prezentam acest laborator, care cuprinde lucrarile de licenta ale studentilor. Aceste lucrari sunt standuri functionale, iar studentii de anul 2 si 3 invata efectiv dupa aceste standuri”, a mai spus profesorul Birtok-Baneasa.

Profesorul Corneliu Birtok Baneasa a fost medaliat cu aur la Salonul International de Inventii de la Geneva din 2016 si a obtinut numeroase premii la concursuri nationale si internationale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...