Noutati :

Studentii de la Universitatea de Vest si Universitatea Politehnica din Timisoara vor face practica la Microsoft

13 septembrie, 2012 - 03:00 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Parteneriat important la Timisoara. Oficialii Microsoft au fost prezenti la Timisoara pentru a semna un acord cu doua dintre cele mai renumite universitati din vestul tarii: Universitatea de Vest si Universitatea Politehnica.

Astfel, studentii celor doua universitati vor face practica, vor participa la schimburi de experienta, traininguri si concursuri si programe academice organizate de Microsoft, timp de 3 ani, dupa care se vor putea chiar si angaja la companie, care si-a deschis joi un birou si la Timisoara, deocamdata doar cu 15 angajati. In schimb, cele doua institutii vor primi, in caz de nevoie, asistenta de la specialistii formati de companie, in toate initiativele si programele legate de sectorul educatiei. Totodata, impreuna, cele trei parti din acord, vor avea posibilitatea sa dezvolte software si sa administreze baze de date, studentii putand sa obtina certificare Microsoft chiar pe bancile facultatii.

Potrivit rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, parteneriatul semnat joi confirma, de fapt, o mai veche colaborare cu Microsoft. „Suntem mandri ca acest parteneriat continua. Cercetarea fundamentala este foarte importanta, dar si cea aplicata este la fel de importanta. Studentii nostri trebuie sa dobandeasca experienta calitativa, care sa contribuie la conturul acestui demers. Ne-am propus sa iesim din globul de sticla in care se afla universitatile obisnuite si sa facem parte din comunitate”, a spus rectorul UVT.

Prorectorul Universitatii Politehnica, Corneliu Mircea Davidescu, spune si el ca alianta iscalita joi nu este o intamplare, ci reflecta, in fond, „un pas inainte in scopurile noastre, de a le da studentilor cele mai bune sanse pentru carierele lor”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bravo UVT, Bravo UPT! La mai multe si la mai mare! Felicitari!!