Studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara si colegii lor din tara vor declansa greva japoneza

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) anunta intrarea in greva japoneza in solidaritate cu protestele cadrelor didactice. Protestele dascalilor vor avea loc miercuri, 6 noiembrie.

Mii de studenti din intreaga tara vor intra la cursuri cu banderole albe la mana si se vor alatura protestelor profesorilor iar in cazul in care demersurile lor vor ramane fara rezultat vor recurge la manifestari de protest de amploare in intreaga tara luand in calcul si greva generala pe termen nelimitat.

Printre studentii din Bucuresti, Cluj, Iasi, Baia Mare, Constanta, Sibiu, Galati, Suceava, Alba Iulia, se vor numara si studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Studentii se declara revoltati de ”finantarea slaba constanta a educatiei, de consecintele dezastruoase care au adus sistemul de educatie in prag de colaps si de faptul ca decidentii continua sa refuze sa isi asume responsabilitatea fata de viitorul Romaniei si sa trateze educatia ca o prioritate nationala asa cum este definita, studentii vor trage astfel un prim semnal de avertisment declansand la nivel national greva japoneza”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...