Noutati :

Studentii de la Drept au muncit cot la cot cu judecatorii timisoreni

29 iunie, 2011 - 02:32 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Pentru opt luni, studentii de la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara au muncit cot la cot cu judecatorii timisoreni. 45 de tineri cu mediile cele mai bune au citit sute de dosare, au asistat in salile de judecata la procese si au redactat deciziile luate de judecatori. Doi dintre studenti n-au rezistat si au renuntat la program.

Tinerii sunt ancorati in realitate! In urma unui protocol incheiat intre facultatea timisoreana si magistrati, pentru trei ani de zile, studentii cu rezultate foarte bune pot sta in dreapta judecatorilor sa vada ce presupune munca acestora. La finalul primului an, din cei 45 de tineri, doi au renuntat. “Din rapoartele primite de la mentorii lor, judecatorii pe care i-au insotit, am tras concluzia ca programul foarte incarcat i-a determinat pe acestia sa clacheze. Ei n-au rezistat unui volum de munca in care stateau si cate 6-8 ore pe zi alaturi de judecatori si trebuiau si sa se pregateasca si pentru examene”, a precizat Cristian Pup, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara.
Studentii au trebuit sa se documenteze pentru fiecare dosar judecat de mentorul lor, magistratul pe care il insoteau. Dupa discutii pe marginea acestora, ei au asistat in sala de judecata la audieri, iar la final, odata sentinta luata, au redactat-o. Mai mult decat atat, spun magistratii, dosarele de la Curtea de Apel, mult mai stufoase decat in alta parte, i-au solicitat pe tineri.
“Mai avem doi ani de program. Deocamdata studentii pot insoti doar judecatori din instantele timisorene, dar sper sa reusim in viitor sa semnat protocoale si cu alte institutii, pentru profesii ca cea de avocat sau la Parchet”, a explicat Doru Julean, prorectorul Universitatii de Vest.
“Am invatat foarte multe aici. Lipsa practicii de specialitate m-a determinat sa ma inscriu la program”, a spus Roxana Graur, una dintre studentele implicate in proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Toti pilosii…