Noutati :

Studentii basarabeni din Timisoara nu si-au uitat semenii care au fost torturati in urma cu doi ani la Chisinau

7 aprilie, 2011 - 09:55 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: SOCIAL
0
Un mars, liniste si lumanari aprinse in fata Catedralei, toate pentru studentii basarabeni care si-au pierdut viata in tragicele evenimente de la 7 aprilie 2009.
Aproximativ 30 de studenti basarabeni din Timisoara s-au intalnit astazi pentru a-si comemora semenii care si-au pierdut viata pentru libertate, cu doi ani in urma la Chisinau. Au plecat in liniste din Complexul Studentesc fluturand trei steaguri ale Romaniei, pana la Catedrala, unde au scris din lumanari aprinse “Noi nu uitam”, alaturi de o cruce.
“Au murit oameni nevinovati, nu putem sa nu-i amintim. S-au sacrificat sa ducem noi o viata mai buna. Sustinem guvernarea actuala si speram sa fie din in ce mai bine”, spune Eugeniu Hodinitu, unul dintre studenti.
Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara, impreuna cu tinerii aflati la studii in acest oras, au organizat toate aceste evenimente sub mottoul “Fii cu noi si anul acesta, pentru ca jertfele din 7 aprilie 2009 sa nu fie date uitarii”.
Protestele de la Chisinau, incepute pe 6 aprilie 2009 si supranumite Revolta de la Chisinau, reprezinta o serie de manifestatii de contestare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova desfasurate pe 5 aprilie alegeri in care Partidului Comunistilor din Republica Moldova obtinusera peste 50% din voturi. Pe 7 aprilie 2009 peste 30 de mii de persoane, sustinatori ai opozitiei au iesit pe strazile Chisinaului, ca sa conteste victoria comunistilor la alegeri, scandând „Vrem alegeri repetate” si „Jos comunistii”. Revolta a fost stinsa violent de autoritatile de peste Prut, sute de oamenii fiind arestati si batuti de politisti. Trei oameni si-au pierdut viata dupa acele evenimente.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...