Studentii arunca in aer chiriile la Timisoara! TOPUL celor mai cautate zone si preturile la apartamente!

TIMISOARA. Apropierea deschiderii noului an universitar accelereaza activitatea firmelor de imobiliare din Timisoara care nu mai prididesc cu treaba. Apartamentele de inchiriat sunt la mare cautare si se dau ca painea calda. Iar asta a dus la o crestere substantiala a sumelor cerute clientilor dornici sa isi gaseasca cat mai grabnic o locuinta aproape de scoala.

E stiut faptul ca piata chiriilor in Timisoara cunoaste un varf in perioada august-septembrie. Acum interesul pentru chirii este mai mare cu pana la 50 la suta decat primavara sau vara si, evident, cresc si preturile. Acestea au crescut in majoritatea zonelor, fata de anul trecut, dar e important si unde sunt amplasate in oras locuintele. La jumatatea lunii octombrie, lucrurile se vor linisti„, spune pentru opiniatimisoarei.ro Alex Branea, agent imobiliar in Timisoara.

Pretul de inchiriere al apartamentelor la Timisoara a crescut in aceste zile cu aproximativ 30 la suta fata de lunile de vara. Chiria variaza intre 150 si 400-500 de euro, in functie de conditii si asezare.

In zona ultracentrala a Timisoarei, chiria pentru un apartament cu 2-3 camere, in aceasta perioada, poate ajunge si la 400-500 de euro, insa nu sunt prea multi clientii pentru astfel de locuinte.

Pe masura ce se apropie deschiderea anului universitar, este de asteptat chiar sa mai creasca preturile, deoarece si mai multi studenti vor veni in Timisoara sa-si caute o locuinta.

TOP zone cu cele mai scumpe chirii in Timisoara!

examen medicina (8)

Ca si in anii trecuti, cele mai scumpe proprietati scoase la inchiriere se afla in Piata Operei, Piata Unirii si zona Medicina, in timp ce preturi sub cota pietei, pot fi intalnite in Freidorf, Dambovita, in Steaua, UMT si Calea Buziasului.

Asadar, in cadrul ofertei standard, pretul apartamentelor cu o camera variaza de la 150 de euro, in Calea Buziasului, la 280-300 de euro, in zona Complexului Studentesc sau Medicina, in timp ce apartamentele cu trei si patru camere se inchiriaza la preturi  ce pornesc de la 350 de euro si pot ajunge chiar si la 450-500 de euro in zona ultracentrala.

Caminele studentesti, alegerea celor care nu-si permit chirii

cazare complex studentesc 2015 camine poli (57)

Tinerii mai fara dare de mana isi vor face studentia in caminele universitatilor, in marea lor majoritate complet renovate.

In total sunt peste 13.000 de locuri in cele 38 de camine. Universitatea Politehnica din Timisoara are 16 camine, din care 14 in Complex si 2 la Mecanica, iar Universitatea de Vest are zece camine, majoritatea situate in Complexul Studentesc. Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes are sapte camine situate in zona centrala a orasului, langa sediul universitatii, iar Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului are 4 camine in propriul campus universitar din Calea Aradului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cantitate de studenti, insa lipsa de calitate….numai eu cati colegi am avut, ce nici tabla inmultirii nu o stapaneau. Dintr-un amfiteatru plin, 15% au disparut numai in primul an, iar din cantitatea totala ce depasea 350 studenti numai 52 am iesit pe poarta la sfarsit cu licenta sub brat…. Ma rog! se castiga din chirii, din taxe scolare, etc. Apropo! se mai intra si acum cu media de la bac?…ce era la Univ. de Stiinte Agricole cu ani in urma, plin de catastrofe cu medii de 10 veniti cu gentiile si cu toate neamuriile…

    • Da, se intra si acum cu media de la bac. Daca nu s-ar intra cu media de la bac ar fi universitatile goale, si aia 52 care ar iesi pe poarta la sfarsit cu licenta sub brat nu ar mai avea de unde sa iasa, pentru ca universitatile nu ar mai avea cum sa se sustina. Oricum universitatile, in afara de politehnica si medicina sunt egale cu 0 in ce priveste relevanta pe piata economica. Si din pacate nici macar absolventii de politehnica nu mai sunt cine stie ce. Revenind la subiectul chiriilor, nu inteleg cum preturile cresc in conditiile in care nr de studenti scade de la an la an, iar salariile absolventilor care nu si-au gasit un loc in IT sunt infime, dar pana la urma, fraier nu e cel care da, ci cel care plateste.