Noutati :

Studentii ameninta cu proteste in strada daca nu-si primesc locurile pe care le-au cerut in tabere

14 iunie, 2011 - 01:56 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Studentii sunt iar in pericol sa nu primeasca locuri in tabere. Nici la mare, nici la munte. Metodologia de acordare a locurilor tinerilor bursieri intarzie, iar reprezentantii studentilor acuza Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport de iresponsabilitate. Tinerii ameninta cu greve, daca le este incalcat acest drept.

Studentii asteapta un semn de la Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport (ANST) ca primesc locuri in tabere. Daca iarna trecuta lipsa taberelor i-a infuriat pe tineri, o repetare a situatiei i-ar scoate in strada.

Andrei Cocarla, presedintele Ligii AC din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro ca studentii vor intra in greva daca dreptul la tabara nu le este respectat.

“Acum asteptam ca metodologia sa fie finalizata la ANST si sa primi locurile de tabara. In iarna ne-au dat un raspuns de-a dreptul tampit: nu ati cerut locuri. Daca nu ni se respecta nici acum acest drept, o sa organizam proteste”, a spus liderul studentilor din Liga AC.

Taberele din aceasta vara, fie la munte, fie la mare, vor fi organizate in serii de cate cinci zile, pe o anumita tema. Tinerii vor participa la diverse traininguri si workshop-uri de dezvoltare a competentelor, de leadership si multe altele.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) ii acuza de ignoranta si iresponsabilitate pe reprezentantii ANST pentru ca intarzie din nou finalizarea metodologiei de acordare a taberelor.

„ANOSR, in calitate de reprezentant la nivel national al studentilor romani si unic reprezentant la nivel international al acestora, isi manifesta vehement indignarea fata de Autoritatatea Nationala pentru Sport si Tineret vizavi de modul in care aceasta esueaza inca o data in gestionarea in timp util in una din putinele sale responsabilitati, taberele studentesti”, a precizat Daniela Alexe, presedintele ANOSR.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...