Noutati :

Studenti din Timisoara, e curatenie in Complex? Rectorul Universitatii de Vest si primarul Timisoarei se contrazic

24 martie, 2015 - 02:02 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Complexul Studentesc din Timisoara, unul dintre locurile preferate ale studentilor, devenit pentru multi dintre ei a doua casa, nu mai e de mult timp ceea ce ar fi trebuit sa fie, un campus universitar. Rectorul Universitatii de Vest, Marilen Pirtea, se arata ingrijorat de modul in care a ajuns sa arate zona unde locuiesc studentii.

Marilen Pirtea spune ca se declara ingrijorat de cum se degradeaza de la o saptamana la alta, cum spatiile verzi devin parcari auto improvizate, trotuarele sunt inghitite de tarabe cu pretentii de restaurant, iar infrastructura din zona nu are la baza un plan de dezvoltare pe termen mediu si lung.

„Atentia acordata de foarte multi ani incoace campusului universitar nu are cum sa ne multumeasca, cu atat mai putin pe cei care locuiesc in zona. Asistam la o degradare constanta a unui areal care nu a beneficiat de o strategie de dezvoltare a infrastructurii si facilitatilor”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Pirtea se teme ca universitatile din Timisoara vor pierde studenti din cauza asta.

“Universitatea de Vest a reusit atragerea unui numar important de studenti straini. Riscam, fara un plan dedicat modernizarii Complexului studentesc, ca orasul sa nu mai fie unul competitiv si atragator nici pentru tinerii romani, nici pentru cei din afara tarii. Cartea de vizita a Timisoarei este cea de oras universitar, insa, in acest moment, ea este patata de ceea ce cu greu se mai poate numi Complex Studentesc”, a mai spus Pirtea.

De cealalta parte, edilul Timisoarei Nicolae Robu spune ca nici primaria, nici primarul nu au cum sa rezolve problemele existente in Complexul Studentesc.

„Stim cu totii cum e situatia acolo: e multa proprietate privata si se desfasoara activitati care n-ar avea ce cauta acolo, dar primaria si primarul nu au cum sa rezolve problemele respective. Eu am mai spus ca daca noi dam amenzi, amenzile sunt anulate in instanta, daca incercam sa oprim activitatile, in instanta se castiga si li se da dreptul celor care desfasoara activitati sa le desfasoare in continuare. Mereu am vorbit despre Complexul Studentesc ca despre ceva ce nu e cum trebuie, numai ca, din pacate, intre timp, in loc ca problemele sa fie rezolvate, ele s-au agravat, pentru ca o tot mai mare parte din terenul din zona a devenit privat. Pe de alta parte, desigur ca si universitatile care au camine in complex si municipalitatea, care are o parte din teren, putem face mai mult decat am facut. Studentii stiu, ca am discutat cu ei, cate amenajari am facut in Complex in acest timp de cand sunt primar. Vom mai face”, a declarat Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. complexul este un mare jeg , o mare tiganie ,trotuare sparte ,aurolaci ,gunoi si mizerie peste tot ,pute .

  2. COMPLEX=OLTENIA