Noutati :

Studenti din Indonezia si Brazilia vin la International Student Week in Timisoara – Iswint 2011

13 iulie, 2011 - 12:57 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aproape 200 de studenti din toata lumea vin la Timisoara incepand de luni, 18 iulie, sa participa la Iswint – International Student Week in Timisoara. Workshop-uri de autoaparare, sculptura in fructe, programare neuro-lingvistica (NLP) sau dansuri populare sunt numai o parte dintre activitatile care i-a atras pe tinerii participanti. Tema din acest an este Celebrate Innovation. Keep Tradition.

Din peste 320 de aplicatii pentru Iswint, 200 au fost acceptate de organizatori, Liga AC din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Tineri de pe continentul asiatic, african sau sud-American vin in capitala Banatului sa afle mai multe despre cultura banatenilor si sa deprinda mai multe abilitati la atelierele de lucru la care participa.

Tinerii vin din 35 de tari (Egipt, Indonezia, Turcia, Brazilia. Rusia, Italia etc.) pentru a invata mai multe despre limbajul si comportamentul corpului (NLP), cum sa sculpteze in fructe sau cum sa editeze foto si video ceea ce a surprins cu aparatul.

“Pentru editia din acest an, a XVIII-a, a majoratului, ne-am gandit sa prelungim perioada de desfasurare a festivalului de la 7 la 10 zile. Pe langa cultura si traditiile locale pe care o sa le prezentam participantilor, o sa si organizam o excursie la Sibiu, fosta capitala europeana, pentru a le arata mai multe din traditia romaneasca”, ne-a spus Florin Vilcea, coordonatorul editiei din acest an.

Festivalul se desfasoara in perioada 18-27 iulie.

Printre punctele de atractie ale festivalul se numara Parada Iswint, care va avea loc sambata, 23 iulie, de la ora 21. Tinerii, cu steagurile tarilor pe care le reprezinta, imbracati in culori vii pe traseul: Complexul Studentesc – Corpul „Electro” al UPT – Piata Revolutiei – Piata Unirii – Iulius Mall. Pe tot parcursul paradei participantii si organizatorii, care vor merge cu torte aprinse în mana, vor fi insotiti de mototciclistii de la Timisoara Bikers.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...