Noutati :

Studenti de la Universitatea de Vest la cel mai mare festival de tehnologie din lume de la Berlin, alaturi de rectorul Marilen Pirtea!

20 august, 2012 - 03:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

In urma semnarii unui parteneriat de catre Universitatea de Vest din Timisoara, 50 de studenti ai UVT vor participa la Berlin la Campus Party, cel mai mare festival de tehnologie din lume care anul acesta se desfasoara in perioda 21-26 august.

Campus Party este un loc unde inovatia, creativitatea, stiinta si lumea digitala se intalnesc pentru cateva zile, un program la care participa peste 10.000 de specialisti din intreaga lume, iar printre conferentiarii prezenti la editiile trecute se numara personalitati precum Neil Amstrong, Stephen Hawking, Al Gore sau Kevin Warwick.

Evenimentele festivalului se vor desfasura in cadrul a 16 sectiuni tematice paralele (development, software, security, networking, design, photography, social media, robots, biotechnology, hardware, gaming, moding etc.), la care se adauga peste 500 ore de conferinte, 100 ore de workshopuri si peste 50 de competitii.

Provocarea editiei din acest an consta in furnizarea de idei pentru viitoarea Agenda Digitala Europeana, provocarea fiind lansata de catre Comisarul European,  Neelie Kroes, Vice Presedinte al Comisiei Europene. Neelie Kroes va fi prezenta de altfel in cadrul mesei rotunde si a ceremoniei de decernare a premillor din data de 24 august, evenimente la care va participa si Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

De asemenea, in perioada 31 august – 3 septembrie 2012, Universitatea de Vest din Timisoara este partener in organizarea Academiei de Vara din Freiburg alaturi de institutii de prestigiu precum Universitatea din Freiburg, International Graduate Academy sau European Consortium for Political Research. Tema din acest an este Dinamica schimbarilor institutionale sub actiunea instrumentelor de conditionalitate ale UE. Reforma judiciara si combaterea coruptiei in Europa de Est, Balcanii de Vest si Turcia, alaturi de profesori si specialisti de la prestigioase universitati confimand participarea oficiali ai institutiilor europene si membrii ai Parlamentului European.

Din partea Universitatii de Vest din Timisoara va participa Lect. univ. dr. Dan D. Lazea, Prorector relatii internationale si comunicare institutionala, care va prezida panelul de lucrari cu titlul Capcanele promovarii democratiei de catre Uniunea Europeana in Balcanii de Vest si in statele baltice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...