Noutati :

Studenti ai Universitatii de Vest din Timisoara, printre primii 10 la nivel european, la „drepturile omului”

7 martie, 2013 - 10:31 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

O echipa a Universitatii de Vest din Timisoara formata din studenti ai Facultatii de Drept si Stiinte Administrative s-a situat pe locul 8 in clasamentul general al „Campionatului european studentesc de drepturile omului”, European Human Rights Moot Court Competition, devansand, prin acest rezultat, echipe ale unor universitati de prestigiu din Europa.

In perioada 25–27 februarie 2013 s-a desfasurat la Strasbourg (Franta) faza finala a European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studentesc organizat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de Consiliul Europei si ELSA – European Law Students’ Association.

La faza finala a competitiei au participat cele mai bune 16 echipe din intreaga Europa, selectate din cele 120 de universitati inscrise in concurs. Romania a fost reprezentata de echipa Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, formata din Alexandra Bioc si Corin Suta, studenti in anul IV.

Echipa facultatii a fost pregatita de Conf. Univ. Dr. Valentin Constantin si Lect. Univ. Dr. Lucian Bojin.

Universitatea de Vest din Timisoara isi respecta blazonul si isi confirma, inca o data, pozitia sa printre cele mai bune Universitati din Europa si din lume. Reusita studentilor de la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative este laudabila si vine in completarea altor numeroase reusite pe plan international ale studentilor nostri”, a declarat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.

Rezultatul se inscrie in seria performantelor studentilor Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara la concursurile internationale si europene de drepturile omului si drept international public. Reamintim, in acest sens, faptul ca la sfarsitul anului 2012 o echipa a Facultatii s-a situat pe primul loc in clasamentul regiunii Europa Centrala si de Est, obtinand, de asemenea, locul 9 in clasamentul general al World Human Rights Moot Court Competition, desfasurat la Pretoria (Africa de Sud). La editia 2011 a aceluiasi concurs, echipa facultatii a castigat, de asemenea, grupa regionala Europa Centrala si de Est si a obtinut locul 4 in clasamentul individual general al pledantilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...