Noutati :

Studenti ai Universitatii de Vest din Timisoara, cei mai buni din Europa Centrala si de Est in competitia World Human Rights Moot Court Competition

23 ianuarie, 2013 - 11:41 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. O echipa formata din studenti ai Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara s-a situat pe primul loc in clasamentul regiunii Europa Centrala si de Est, in cadrul fazei finale a World Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studentesc organizat de Centrul pentru drepturile omului de pe langa Universitatea din Pretoria, Africa de Sud.

Echipa Universitatii de Vest din Timisoara a obtinut, de asemenea, locul 9 in clasamentul general mondial devansand, prin aceste rezultate, echipe ale unor universitati de prestigiu  precum Universitatea Yale (Statele Unite ale Americii), Universitatea Carol din Praga (Cehia) sau Universitatea din Sao Paolo (Brazilia). Aflata la a patra editie, competitia s-a desfasurat la finalul anului 2012.

La faza finala au participat cele mai bune 16 echipe, selectia realizandu-se pe baza memoriilor scrise transmise de circa 70 de universitati din intreaga lume. Romania a fost reprezentata de echipa Facultatii de Drept si stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, formata din Raul-Teodor Mazilu si Diana Moise, studenti in anul III. Acestia au fost pregatiti de catre Conf. Univ. Dr. Valentin Constantin si Lect. Univ. Dr. Lucian Bojin.

Reamintim faptul ca si in anul 2011 echipa Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara a obtinut rezultate foarte bune, castigand grupa regionala Europa Centrala si de Est si obtinand locul 4 in clasamentul individual general al pledantilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...