Noutati :

Structura ridicata in timp record. Cresc noile cladiri ale Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. Foto

30 aprilie, 2021 - 10:35 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Lucrarile continua la Spitalul Victor Babes din Timisoara, care va avea doua noi cladiri, in care urmeaza sa fie tratati bolnavii, dar si sa asigure cabinete si locuri de odihna pentru personalul medical.

CITESTE SI: Maraton de vaccinare doar cu buletinul, timp de o saptamana, la Spitalul Militar din Timisoara, pe Stadionul CFR. Nu ai nevoie de programare 

Muncitorii au finalizat deja partea de structura la unul dintre corpuri, in timp ce la cel de-al doilea se lucreaza la turnarea fundatiei.

In cladirea la care lucrarile sunt in stare mai avansata vor fi amenajate cabinete de kineto si hidroterapie, dar si o camera pentru pacientii care vor trebui sa faca tratament cu aerosoli.

S-a mai facut un pas in proiectul de extindere a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara. In aceste zile s-au finalizat lucrarile de turnare a “placii” de la “acoperisul” corpului B. In paralel, se lucreaza la fundatia corpului A. Totodata, a fost nivelat terenul si a fost pus stratul de baza, de pietris. Cele doua firme constructoare, Zitco SRL si Constructim SA, au reusit in timp record sa finalizeze partea de structura a cladirii B. Aici vor functiona cabinetele de kinetoterapie si hidroterapie, dar si o incapere pentru pacientii care au prescris tratamentul cu aerosoli. De asemenea, vor fi amenajate zone de odihna pentru medici, cateva birouri si o sala de mese„, transmit reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Va reamintim, Corpul A are regimul de inaltime P+2. La parter va exista o sala de asteptare cu o receptie, o zona destinata internarii si externarii pacientilor si o zona cu cabinete de investigatii si tratament. Aici va fi amenajata, printre altele, o sala de tratament pentru bronhologia interventionala si un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul intai vor fi amenajate mai multe saloane cu doua paturi si grup sanitar propriu, dar si cateva spatii medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sala de conferinte, o sala de curs si cateva grupuri sanitare.

Tot in corpul A de cladire va fi instalat si echipamentul de ecografie transbronsica destinat realizarii de biopsii ganglionare, procedura ce inlocuieste interventia chirurgicala la pacientii cu neoplazii pulmonare.

Corpul B va avea doar parter, va fi legat de corpul A si va avea spatii pentru tratament, o sala de mese, o zona de odihna, dar si birouri pentru medici si asistente.

Valoarea totala a proiectului de extindere pentru Spitalul Victor Babes este de 19,3 milioane lei, bani alocati din bugetul local de Primaria Timisoara.

Lucrarile sunt realizate de firmele Zitico SRL si Constructim SA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ritmul de construire nu este record…asta este ritmul daca se doreste intradevar ceva.
    La fel cum.un dezvoltator face un bloc de 10 etaje intr-un an la fel si statul roman sau municipalitatea poate ridica un corp de spital in cateva luni