Noutati :

STRUCTURA ANULUI SCOLAR 2011-2012! Din 2012 elevii invata Scoala altfel. Iata cum va arata programul anului scolar 2011-2012!

2 august, 2011 - 10:59 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
10

TIMISOARA. Anul scolar viitor vine cu unele modificari. Cea mai imporanta vizeaza introducerea saptamanii de „Scoala altfel”.

Structura anului scolar 2011-2012 este urmatoarea:

Perioada de cursuri este de 36 de saptamani. Elevii din clasele de liceu terminale vor merge la scoala 33 de saptamani si vor avea o perioada de patru saptamani dedicate examenului de bacalaureat. Pentru ei, scoala se termina in 1 iunie 2012.

Pentru clasa a VIII-a, durata cursurilor este de 35 de saptamani, una fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in 15 iunie 2012.

Iata care este calendarul anului scolar 2011-2012:

Cursurile semestrului I se desfasoara de luni, 12 septembrie 2011 pana vineri, 23 decembrie 2011. In perioada 22 – 30 octombrie 2011, elevii din clasele I-IV, precum si micutii de la gradinita sunt in vacanta.

Vacanta de iarna se intinde de sambata, 24 decembrie 2011 pana duminica, 15 ianuarie 2012. Tezele din semestrul I al anului scolar 2011-2012 se sustin pana in 30 noiembrie.

Cursurile celui de-al doilea semestru dureaza de luni, 16 ianuarie 2012 pana vineri, 22 iunie 2012. Vacanta de Paste este intercalata intre doua perioade cu activitati scolare. Astfel, prima parte a cursurilor se desfasoara intre 16 ianuarie si 6 aprilie. Vacanta de primavara: sambata, 7 aprilie – duminica, 22 aprilie. Cursuri sunt reluate in 23 aprilie si dureaza pana in 22 iunie. Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2011-2012 se sustin pana in 25 mai.

Vacanta de vara: 23 iunie – 9 septembrie.

In trei zile nu vor fi organizate cursuri. Este vorba despre sarbatori legale: joi, 1 decembrie 2011 – Ziua nationala a Romaniei, marti, 1 mai 2012 – Ziua Muncii si luni, 4 iunie 2012 – A doua zi de Rusalii.

Noutatea „Saptamana altfel”

Saptamana 2-6 aprilie 2012, din semestrul al doilea, este saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, avand un orar specific, spun reprezentantii Ministerului Educatiei. Perioada este numita „Saptamana altfel”

In programul „Scoala altfel” vor fi inclusi toti copiii prescolari/elevii si toti dascalii care nu participa la faza nationala a olimpiadelor si concursurilor scolare derulate in 2-6 aprilie.

Tipurile de activitati care pot fi organizate in timpul „Scolii altfel” pot include, printre altele, activitati culturale, stiintifice, sportive, de voluntariat, caritate, implicare activa in societate, responsabilitate sociala, relatii si comunicare etc. Dascalii au in vedere si activitatile de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos de educatie ecologica si de protectia mediului, de educatie rutiera etc.

Aceste activitati vor fi organizate sub diferite forme: ateliere de teatru, dans, muzica, arte plastice, concursuri organizate la nivelul scolii sau interscoli, mese rotunde, dezbateri, campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincventei juvenile/de prevenire a traficului de persoane etc. sau chiar tabere/scoli de creatie sau de cercetare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Mai bine asa mai mult vacanta 😀

 2. vreau la sc!!!:(( mor de pliktiseala in vacanta::((

 3. De ce de primim vacanta de abea in ajunul craciunului?!
  ESTE NEDREPT!

 4. este foarte ne drept sa inceapa vacanta de iarna abia in ajunul craciunului. Voi nu va puneti nici macar o data in locul nostru al copiilor

 5. mi se pare nedrept fata de copi:
  1. vacanta de iarna sa inceapa in ajunul craciunului
  2. vacanta de primavara are doar 2 saptamani si 2 zile
  3. nu s-ar pune in locul nstru sa vada cum muncim atata la clasele specale de matematica sau de engleza sau frigul pe care il induram iarna, sau trezirea de dimineata , copii dn clasa 1 , ei ce sa mai zica cand indura frigul dimineata deci suntem supusi unui program neadecvat!

 6. sunt profesoara la clasele speciale de matematica si am vazut comentariile copiilor este adevarat programul copiilor trebuie schimbat imediat altfel nu se mai poate cum comentatoarea ema spune este un program neadecvat mai ales pentru copii de clasa 1 si nunumai atat fata de si copii mari vrem schimb de program scolar!! elevilor mei le vin sa doarma pe banca cand predau matematica!! cei de la clasele de matematica cum sunt elevii mei vin de la 5 la pregatire conform „noului program scolar pentru cei de la clasele speciale de atematica + ca stau si pana la 8 seara cand ceilalti copii aproape dorm!! rusine sa le fie daca s-ar pune in locul lor?? pana or creste mari o sa-si bata joc legea d ei pacat de romania!!!

 7. Eu cred ca vacantele de pana nu mult timp erau bune si nimeni nu s-a plans pana acum dar cu ”MARELE UE” copii ajung la meditatori cea ce nu se intampla in mod normal pana acum. Ms ca mi-ati citit parerea sper sa aveti o zi frumoasa! :*

 8. e foarte corect asa

 9. Eu cred ca vacantele acestea sunt prea scurte…oare de ce primim vacanta de vara tocmai pe 22 iunie?….ei isi bat joc de noi…dar,ma rog,ei atata timp cat au ajuns acolo sus,in parlament nu-i mai intereseaza de ceilalti

 10. deci vacanta de paste este de 2 sapt?:S:d