Noutati :

Strigat de ajutor auzit. Adapost pentru femeile si copiii victime ale violentei in familie, amenajat aproape de Timisoara. Cate locuri va avea. Video

15 noiembrie, 2018 - 01:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Femeile care sunt victime ale violentei domestice in judetul Timis vor avea un nou loc in care vor fi ajutate sa treaca peste traumele suferite si isi vor putea reface viata departe de agresor.

CITESTE SI: Sute de oameni amendati pentru nesimtire la Timisoara. Jumatate din sesizari au venit de la cetateni vigilenti 

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Consiliul Judetean Timis au semnat un parteneriat prin care la Recas urmeaza sa fie amenajat un adapost destinat victimelor violentei in familie. Acest proiect face parte dintr-un altul la nivel national propus de Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, care vine si cu un sprijin financiar de 1.137.171 de lei.
Consiliul Judetean Timis urmeaza sa puna umarul la proiect cu suma de 22.743 de lei.

Consiliul Judetean de data asta chiar e pe primul loc pentru ca ati fost si dumneavoastra prezenti la o conferinta de presa prin care Consiliul Judetean prin ATOP cu Politia declansase acea campanie, Scoate violenta din viata ta. Acel proiect a fost practic un preambul la ce a facut Directia de Asistenta Sociala. Consiliul Judetean sprijina Directia de Asistenta Sociala in acest proiect pentru dezvoltarea acelei locatii pentru ca daca va aduceti aminte problema femeilor abuzate era increderea lui in institutiile statului. Multe dintre ele ar fi renuntat la apela la institutiile statului si atunci se intorceau in familie unde continua acea viata de cosmar si pentru ele si pentru copii. Consiliul Judetean, prin Directia de Asistenta Sociala, prin acest proiect va pune la dispozitie acea cladire si personalul necesar pentru ca acele persoane sa aiba unde locui. Pot veni cu copii, sa aiba parte de hrana, copiii sa aiba parte de scoala„, a declarat Traian Stancu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: ‘Sa le treaca frica de munca’. Asistatii social din Timisoara, filmati la matura pe strazi. Video 

In adapostul de la Recas urmeaza sa fie amenajate 14 locuri pentru victimele violentei in familie, unde acestea vor beneficia de cazare si masa, iar copiii urmeaza sa mearga la scoala. In acest centru urmeaza sa lucreze sapte persoane.

Prin proiectul VENUS Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati isi doreste sa implementeze la nivel national o retea de adaposturi pentru victimele violentei domestice. Vorbim de 46 de parteneri la nivel national, sectoare ale Bucurestiului si judete. Prin intermediul acestui proiect in valoare de 53 de milioane de lei se vor deschide practic adaposturi in fiecare dintre judete. In acest moment Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului se confrunta cu faptul ca sunt foarte multe victime din alte judete, care ar trebui trimise in judetul in care au domiciliul, insa datorita faptului ca nu sunt adaposturi in marea majoritate a judetelor ele raman pe teritoriul judetului Timis. Si atunci pe langa cele care sunt victime la nivel judetean trebuie preluate si sprijinite si acestea… Cei care vor lucra aici sunt psihologi, consilier juridic, pentru ca este vorba si despre acel ordin de protectie care trebuie solicitat si de asistenti sociali„, a declarat Monica Trusca, director adjunct al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

In primele 9 luni ale anului 2018 politistii au primit aproximativ 500 de sesizari de la oameni care au fost victime ale violentei in familie. Politistii au intocmit insa doar 285 de dosare pentru lovire, 1 dosar pentru omor, 20 pentru amenintare si un dosar pentru hartuire. Numarul dosarelor este insa in scaderea fata de 2017, cand au fost 302 dosare. In primele 8 luni ale anului au fost de asemenea emise 7 ordine de protectie de catre instantele de judecata.

VIDEO: Remus GradinariuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...