Noutati :

Strategia alegerilor din SUA, dezbatuta de un republican si un democrat la Universitatea de Vest din Timisoara!

15 octombrie, 2012 - 01:16 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Studentii timisoreni vor afla mai multe despre felul in care si-au pregatit Barack Obama si Mitt Romney campania electorala pentru a deveni cel mai puternic om de pe planeta. Dezbaterea va avea loc miercuri, la Universitatea de Vest.

Ambasada Statelor Unite ale Americii si Universitatea de Vest din Timisoara – Departamentul de Relatii Internationale organizeaza masa rotunda „Barack Obama si Mitt Romney: strategii si secrete ale succesului in alegerile prezidentiale americane din 2012” ai carei invitati speciali sunt Donald Fowler (Partidul Democrat din SUA) si Paul Pelletier (Partidul Republican din SUA). Evenimentul marcheaza a treia conferinta din seria: „Diplomatie, Cultura si Relatii Internationale” organizata de Universitatea de Vest din Timisoara.

Masa rotunda va avea loc la Universitatea de Vest din Timisoara, Aula BCUT (Bd. Vasile Parvan, nr. 4 A, cladirea principala, parter), miercuri, 17 octombrie, incepand cu ora 13. Discutiile vor avea loc in limba engleza.

Cei doi strategi electorali vor explica mecanismele uneia din cele mai elaborate campanii electorale din lume abordand subiecte precum: rolul noilor mijloace de comunicare sociala in dialogul cu electoratul (Facebook, Twitter, bloguri, myspace etc.); importanta mesajelor electorale transmise prin mijloacele de comunicare sociala; rolul cetatenilor obisnuiti si cel al voluntarilor de campanie; elemente comune si diferente intre cei doi candidati la presedintia SUA privind abordarea politicii interne si externe, in contextul crizei globale; modul in care criza globala influenteaza rezultatele alegerilor prezidentiale din SUA; temele majore de campanie ale celor doi candidati si modul in care se diferentiaza de temele campaniilor prezidentiale trecute si configurarea politicii externe americane dupa alegerile din 6 noiembrie, in functie de partidul candidatului care va castiga.

Paul Pelletier – Cu peste doua decenii de experienta in politica, comunicare, strangere de fonduri, corporatii, companii non-profit si consultanta, Paul Pelletier este recunoscut ca unul dintre expertii de varf din SUA in campanii electorale si management in politica, mediu corporatist si organizatii non-guvernamentale. A fost consilier legislativ in Congresul american, la Washington, si asistent adjunct special la Casa Alba, inainte de a infiinta „Direct Campaign Solutions”, o firma de consultanta pentru management media de campanie si strangeri de fonduri.
Pelletier a activat in peste 36 de campanii electorale si este unul dintre cei mai experimentati si solicitati profesionisti in comunicare si politica din SUA.

Donald L. Fowler, presedinte al companiei “Fowler Communication Inc.”,  a fost presedinte la nivel national al Comitetului National al Partidului Democrat din SUA in perioada 1995-1997. Fowler, profesor de stiinte politice si om de afaceri din Carolina de Sud, si-a petrecut o mare parte a carierei in diferite functii din structura Partidului Democrat, inclusiv director executiv al partidului, presedinte de filiala de partid si director executiv al Conventiei Nationale Democrate din Atlanta din 1988.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...