Noutati :

Strainii nu vor mai putea cumpara usor pamant in Romania. Criterii noi impuse de parlamentari

23 aprilie, 2016 - 12:35 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Alesii nostri nu mai vor ca pamantul romanesc sa fie cumparat cu usurinta de catre strainii cu bani, si vor sa puna conditii mai severe in acest sens. Proiectul de lege este sustinut de 25 de parlamentari si se afla in dezbatere publica pe site-ul Senatului.

Strainii pot cumpara terenuri agricole in Romania daca le folosesc pentru culturi agricole in maximum sase luni de la cumparare si le pastreaza destinatia, nu au datorii la fisc nicaieri, sunt in asociatii cu capital romanesc de minimum 30%, au angajati romani in proportie de 60% in management si 90% forta de munca, nu au activitati cu companii offshore si prezinta garantii ca protejeaza mediul si respecta legislatia, se arata in proiectului de lege.

„Prin prezentul proiect de lege propun introducerea unui filtru pentru achizitia de terenuri agricole in Romania, reprezentat de o serie de conditii care trebuie indeplinite de cumparator. Fara a impiedica dreptul unui cetatean european de a cumpara suprafete agricole, criteriile impuse ar garanta protejarea mediului, egalitatea de sanse intre agricultorii autohtoni si cei europeni, precum si respectarea obligatiilor fiscale catre statul roman”, spune deputatul Daniel Gheorghe, in expunerea de motive.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Interesanta abordare insa lucrurile nu se opresc aici. Totusi imi pare bine ca a fost abordat acest subiect. „Add to bookmark pentru aceata pagina pentru a reveni mai tarziu, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com