Strada din Timisoara ce nu va mai fi inundata la ploi torentiale. Aquatim face o lucrare foarte asteptata de localnici

TIMISOARA. Aquatim a implementat in decursul ultimului an, in cateva puncte vulnerabile ale retelei de canalizare din Timisoara, solutii tehnice care rezolva preluarea unor cantitati mari de apa de ploaie, la averse puternice.

Pasajele CFR Jiul si Popa Sapca sunt deja prevazute cu astfel de sisteme ce reduc la minim riscurile de inundare a strazilor prin refularea canalizarii.

Recent, compania de apa timiseana a demarat o lucrare de modernizare, pe strada Emile Zola, prin care se va introduce un colector paralel de canalizare, pentru preluarea si acumularea cantitatilor mari de precipitatii. Este vorba de un tronson de conducta din poliester armat cu fibra de sticla, cu diametrul de 1400 mm, montat langa colectorul stradal existent si care va asigura evacuarea apei de ploaie, respectiv functionarea canalizarii si la averse foarte puternice.

Reprezentantii Aquatim estimeaza ca lucrarea va fi finalizata in toamna acestui an. Departamentul care se ocupa de investitiile din fonduri proprii ale companiei are, in pregatire, solutii similare de preluare si acumulare a apelor pluviale in situatii de urgenta, pentru pasajele CFR Gh. Lazar si C. Brediceanu, unde vor fi instalate statii de pompare si sisteme de automatizare pentru deversarea controlata in reteaua de canalizare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...