Stiintescu poposeste vara aceasta la Aquapic, la Timisoara

TIMISOARA. Proiectul Fundatiei Aquademica, Aventuri in… picaturi!, a fost selectat castigator in cadrul programului stiintescu al Fundatiei Comunitare Timisoara, program dedicat promovarii stiintei si tehnologiei in randul copiilor si adolescentilor din judetul Timis. Proiectul Aquademica a obtinut o finantare de 12.500 de lei din Fondul stiintescu, pentru extinderea activitatilor din mini-laboratorul Aquapic, ce se adreseaza grupei de varsta 10-12 ani.

Stiintescu poposeste, asadar, vara aceasta la Aquapic si cu sustinerea sa, Aquademica pregateste surprize noi copiilor care vor trece pragul mini-laboratorului centrului.

Echipa de proiect va pune la punct 5 activitati demonstrative si 3 activitati participative, bazate toate pe experimente de chimie si fizica a apei. Acestea sunt gandite astfel incat sa formeze interesul copiilor pentru cunoasterea stiintifica si pentru experiment, de la concept pana la toate detaliile menite sa ii faca pe cei mici sa isi ia in serios rolul de „cercetator” Stiintescu. Ca impact, proiectul isi propune sa aduca in laboratorul Aquapic, incepand din toamna acestui an, circa 800-900 de elevi participanti la experimentele marca Stiintescu.

Aventuri in… picaturi continua firesc frumoasa poveste inceputa anul trecut, odata cu amenajarea Centrului experimental pentru copii Aquapic, la vechea uzina de apa industriala a Timisoarei, de catre Fundatia Aquademica, Asociatia Urban Survey si Aquatim, societatea timiseana de apa si canalizare. Aquapic a pus la dispozitia elevilor, prescolarilor si cadrelor didactice din regiune un spatiu educational inedit, unde copiii pot afsa lucruri interesante despre apa si mediu, prin joc si experiment. Finalizat in octombrie 2017 si deschis publicului in aprilie 2018, centrul Aquapic a primit pana acum peste 1.000 de copii.

Fondul Stiintescu a fost initiat la sfarsitul anului 2014, cu sprijinul Romanian-American Foundation, ca proiect pilot implementat de patru Fundatii Comunitare: Bucuresti, Cluj, Iasi si Sibiu. Din ianuarie 2016, programul s-a extins la nivel national, in prezent fiind implementat, prin fundatiile comunitare locale, in Bucuresti, Sibiu , Iasi, Cluj, Oradea, Mures, Bacau, Galati, Prahova, Odorheiu Secuiesc, Brasov, Tara Fagarasului, Dambovita si Timisoara. Fondul Stiintescu finanteaza in Timisoara anul acesta noua proiecte, cu granturi in valoare de 103.653 lei, valoarea totala a acestora ridicandu-se la peste 225.000 de lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.