Sticlele din plastic strivite ocupa un sfert din volumul celor aruncate intregi. Cum poti colecta in mod corect PET-urile

Sticlele din plastic sau PET-urile, cum mai sunt denumite, se colecteaza in pubela sau in sacul galben. Printre regulile de baza pentru colectarea lor corecta se numara scoaterea dopurilor, curatirea lor si strivirea.

Dopurile PET-urilor sunt fabricate din alt tip de material fata de recipiente, asa incat trebuie indepartate inainte de a fi aruncate. Ele pot fi colectate tot in pubela galbena sau in sacul galben, dar separat. O alta varianta este depunerea lor in urne special amplasate in diverse locatii, pentru a fi utilizate in scop umanitar, asa cum se intampla in cazul proiectului “Dopuri pentru o cauza”.

Daca PET-urile puse in pubele sau sacii destinati colectarii selective contin resturi alimentare, acestea contamineaza si restul continutului, care nu va mai putea fi reciclat corect.

PET-urile strivite ocupa cu pana la mai putin de un sfert din spatiul necesar celor care nu sunt turtite, asa incat apaltizarea acestora este o conditie de baza pentru o colectare corecta a deseurilor reciclabile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.