STENOGRAME incredibile: Angajatii ISU si ROMATSA n-au stiut sa interpreteze coordonatele avionului prabusit!

Operatorii ISU Alba si ISU Cluj au avut coordonatele de localizare a victimelor accidentului, dar, din pacate pentru raniti, nici cei de la ISU, dar nici operatorii Romatsa nu au stiut sa le interpreteze.

Intr-un raport trimis de Romatsa Ministerului Transporturilor se arata ca atat ISU cat si Romatsa au primit coordonatele exacte ale locului prabusirii, dar nu au stiut sa le interpreteze.

Stenogramele convorbirii dintre un supervizor de sala de la Romatsa si ISU Cluj arata ca angajatii nu stiau cum sa interpreteze Latitudine 46,6023 si Longitudine 22,98421, asa cum sunt trimise de pe aplicatia Google Maps de pe smartphone.

O simpla cautare pe internet ar fi fost edificatoare si le-ar fi permis sa afle ca cele doua nu erau gresite, ci doar intr-un format usor diferit fata de cel standard, dar ca erau banale pentru un smartphone.

La ora 16.25, supervizorul Romatsa a fost informat de ISU Alba ca exista coordonatele, dar timp de aproape doua ore si jumatate, nu s-a preocupat sa le afle si sa le interpreteze. Abia la 18.51 coordonatorul Romatsa a cerut prin telefon coordonatele, dar a concluzionat ca sunt gresite.

Iata convorbirile din raportul Romatsa:

18.51 CONVORBIRE SUPERVIZOR SALA CU ISU CLUJ

Supervizor sala: Va salut, de la Centrul de Dirijare al Zborurilor
ISU Cluj: N-am uitat de dumneavoastra, dar înca nu au ajuns colegii acolo.
Supervizor sala: Dar coordonatele geografice le aveti dumneavoastra de acolo?
ISU Cluj: Am.
Supervizor sala: Mi le spuneti si mie?
ISU Cluj: Un moment. Latitudine 46,6023, Longitudine 22,98421
Supervizor sala: Dar de unde le aveti pe acestea?
ISU Cluj: De la STS
Supervizor sala: Au un format care nu ne este familiar noua. Cand aveti vesti va rog sa ma sunati

19.01 CONVORBIRE SUPERVIZOR SALa ACC CU ISU CLUJ
Supervizor sala: Spuneti-mi coordonatele acelea pe care le-ati transmis dumneavoastra sunt intr-un format care noua nu ne este familiar. Nu aveti o transformare în format cu minute, secunde?
ISU Cluj: Nu.
Supervizor sala: si nu stiti cum se transforma?
ISU Cluj: Nu stiu.Mie de la STS mi-au dat coordonatele astea.

Sursa: b1.ro

Citeste si: Ministri vinovati pentru tragedia aviatica din Apuseni? Procurorii suspecteaza ‘conduita culpabila’ la nivel inalt

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...