Noutati :

Stele vampir in centrul galaxiei noastre! Astronomii au facut o super descoperire!

15 iunie, 2011 - 11:59 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Chiar in centrul Caii Lactee, galaxia din care face parte si Pamantul, mai multe stele „vampir”, ce fura hidrogenul stelelor vecine, au fost descoperite de astronomi.

Prezentate in cadrul unei reuniuni a Societatii americane de astronomie de la Boston, rezultatele unui studiu au aratat, pentru prima data, prezenta in centrul galaxiei Caii Lactee a unor stele „vampir”, care absorb energia de la vecinele lor, potrivit MaxiSciences.

Numite „ratacitoarele albastre” de catre astronomi, stelele identificate anterior in alte parti ale Caii Lactee au fost descoperite in centrul galaxiei noastre – o regiune densa cu multe stele si gaz.

In aparenta foarte tinere, fierbinti si de un albastru mai intens decat vecinele lor, aceste stele le aspira hidrogenul stelelor din jur, asemenea unui vampir ce suge sangele victimelor sale.

Datorita telescopului spatial Hubble de la NASA, astronomii au observat 180.000 de stele din interiorul galaxiei noastre, dintre care 42 „suspect” de albastre, iar intre 18 si 37 dintre acestea sunt banuite a fi „ratacitoare”, de varste cuprinse intre 10 si 11 miliarde de ani, dar pastrand aspectul unor stele tinere.

„Exista inca multe lucruri pe care nu le stim despre aceste „ratacitoare” albastre”, a spus Will Clarkson, astronom la Universitatile din Bloomington si Los Angeles.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor