‘Statul vrea sa faca economie prin taierea orelor de sport’. Greva in scolile din Timisoara si din judet

TIMISOARA. Mii de profesori din Timisoara si din intreg judetul protesteaza fata de proiectul propus de Ministerul Educatiei, prin care orele de sport pentru clasele pregatitoare si I ar urma sa dispara.

CITESTE SI: Au scazut preturile la apartamente in cateva cartiere din Timisoara. Unde sunt cele mai ieftine 

Celor aproximativ 200 de profesori de sport din Timis li s-au alaturat toti colegii, iar pe parcursul zilei de joi, cu totii poarta banderola alba la brat.

„Ar fi vreo 200 de profesori afectati. Prin Legea Educatiei ei au dreptul si obligatia sa predea educatia fizica de la clasa 0 la clasa a XII-a. Prin acest proiect se scot 5 ore. Asta inseamna vreo 200 de cadre didactice care ar intra practic in somaj, pentru ca nu au ce sa faca altceva. In plus, in mediul rural avem profesori care isi completeaza catedra cu aceste ore. Nemaipredand ei, ar preda invatatoarele, care nu ar primi bani in plus la salarii. Statul face economie. Daca la noi in judet sunt 200, la nivel national este vorba de vreo 2000 de posturi pe care statul nu le mai plateste si se face o economie serioara. Pe un an de zile inseamna sute de milioane de lei. In judet sunt toti profesorii in greva japoneza”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Virgil Popescu, liderul Sindicatului Liber din Invatamant din judetul Timis.

Potrivit liderului FSLI, este de asteptat ca proiectul de reducere a numarului orelor de educatie fizica sa fie amanat, pentru ca toate aceste chestiuni sa fie rediscutate. Insa, profesorii spera ca decizia sa fie complet anulata.

Deocamdata, profesorii din Timis sunt singurii din tara care protesteaza fata de masurile pe care Ministerul Educatiei vrea sa le ia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Viitoare generatie de obezi !! De ce sa faca sport, miscare, cand ar fi „mai bine” sa stea cu ochii in telefoane, tablete…. dupa mintea guvernantilor !! Vai si amar !

  2. Dece la o clasa orele de sport se pun incepand din clasa 1 pana intra 7 de la ora 12-13 ori de la 14-15