Statul va da 300 de lei pe luna firmelor pentru fiecare ucenic angajat

Pentru fiecare ucenic adus in firma, primesti 300 de lei pe luna! Autoritatile incurajeaza acest sistem si vor sa dea o lege prin care sa ii stimuleze pe directorii de firme sa fie deschisi cu cei fara experienta. In schimb, vor primi lunar o subventie de 300 de lei. Subventia propusa de autoritati este binevenita, spun cei din sistemul privat. In plus, ei ar castiga mana de lucru ieftina pentru ca oricum tinerii absolventi de scoli profesionale nu stiu mai nimic. Contractele de ucenicie vor avea o durata intre 12 luni si 36 luni, iar patronii vor putea solicita ucenicului, la incheierea contractului, sa ramana in firma respectiva, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de Guvern. Proiectul aprobat de Executiv arata ca este interzisa utilizarea ucenicilor la prestarea altor activitati si/sau exercitarea altor atributii in afara celor care au ca obiect pregatirea teoretica si practica conform contractului de ucenicie la locul de muncă. Potrivit estimarilor in 2011, 1.500 de tineri ar putea deveni ucenici cu acte. Asta daca parlamentul voteaza si o lege in acest sens.

Pentru fiecare ucenic adus in firma, primesti 300 de lei pe luna! Autoritatile incurajeaza acest sistem si vor sa dea o lege prin care sa ii stimuleze pe directorii de firme sa fie deschisi cu cei fara experienta. In schimb, vor primi lunar o subventie de 300 de lei.
Subventia propusa de autoritati este binevenita, spun cei din sistemul privat. In plus, ei ar castiga mana de lucru ieftina pentru ca oricum tinerii absolventi de scoli profesionale nu stiu mai nimic. Contractele de ucenicie vor avea o durata intre 12 luni si 36 luni, iar patronii vor putea solicita ucenicului, la incheierea contractului, sa ramana in firma respectiva, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de Guvern.

Proiectul aprobat de Executiv arata ca este interzisa utilizarea ucenicilor la prestarea altor activitati si/sau exercitarea altor atributii in afara celor care au ca obiect pregatirea teoretica si practica conform contractului de ucenicie la locul de muncă. Potrivit estimarilor in 2011, 1.500 de tineri ar putea deveni ucenici cu acte. Asta daca parlamentul voteaza si o lege in acest sens.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.