Noutati :

Statul da in Timis 7,5 lei pe cap de elev pentru manuale, in anul scolar 2010-2011

8 martie, 2011 - 01:06 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: EDUCATIE
0

Inspectoratul Scolar Judetean Timis a primit 487.590 lei, pentru achizitionarea manualelor pe urmatorul an scolar. Toti elevii claselor I vor primi manuale noi, cu exceptia celui de religie, iar pentru restul elevilor, pana la clasa X-a inclusiv, se vor face retipariri, la fel ca si anul trecut. Prioritate au manualele de matematica si limba romana/materna, dar si cele care sunt intr-o stare de degradare avansata.

Dintr-un calcul facut de ISJ reiese suma de 7,5 lei pe cap de elev, pentru manuale. Pana vineri, toti directorii de scoli trebuie sa predea situatia cu necesarul, in care sa fie specificata editura si titlul, iar inspectoratul va incepe sa faca comanda. Costul editurilor va fi cu 3% mai mult ca anul trecut, aceasta suma extra insemnand coeficientul inflatiei.

“Fiecare scoala trebuie sa ne trimita situatia cu numarul manualelor  pana vineri, cu editurile si cu titlul, iar noi vom face comanda. Vom lucra cu aceleasi edituri de anul trecut, care sunt peste 40 la numar”, spune Francisc Halas, inspector general adjunct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...