Noutati :

Statistica socanta in Germania: unul din cinci nemti este sarac lipit!

3 martie, 2014 - 08:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Un studiu realizat de Institutul german de studii economice (DIW) a relevat faptul ca in Germania, activele populatiei sunt distribuite foarte inegal si ca in timp ce unii sunt foarte bogati, o patura larga a populatiei este saraca. Diferenta dintre bogati si saraci este mai mare in Germania decat in orice alta tara din zona euro.

Potrivit studiului realizat pe un esantion de 25.000 de persoane, un german poseda, in medie, active in valoare de 83.000 de euro. Insa diferenta dintre bogati si saraci este extrem de mare. Daca cei mai bogati 1% dintre germani au un patrimoniu mediu de 800.000 de euro, o cincime din total nu poseda niciun fel de activ.

Studiul arata ca exista diferente semnificative intre germanii din Vest si cei din Est. In tomp ce primii au active medii de 94.000 de euro, fratii lor din est au doar 41.000 de euro.

De asemenea, barbatii din Germania au in medie active mai mari decat femeile (97.000 de euro fata de 27.000 euro).

Numarul saracilor din Germania a crescut semnificativ in ultimii 10 ani. Daca in 2002 aproximativ 27,5% dintre adulti aveau datorii, in 2012 proportia lor a ajuns la 32%.

Detalii pe capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ouch… le plang de mila… saracii nemti….
    Deci acesta e motivul pentru care vin in .ro, ca noi avem mult si sa ia si bietii de nemti ceva pentru lipitii de acasa. :)) sau :(( ?