Noutati :

Start vot, ne alegem presedintele. Toate sectiile de votare din Timisoara si din judet s-au deschis

10 noiembrie, 2019 - 07:29 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ELECTORAL
0

TIMISOARA. Toate sectiile de votare s-au deschis la ora 7.00 in Timis. La niciuna dintre ele nu au fost semnalate probleme. Romania isi alege presedintele in 10 noiembrie. Romanii sunt asteptati la sectiile de votare sa decida cine ii va reprezenta la cel mai inalt nivel in urmatorii 5 ani.

In total, sunt asteptati la urne 624.774 de alegatori, cu 8000 mai multi decat in urma cu 5 ani, la alegerile prezidentiale din 2014.

Acestia pot vota in cele 599 de sectii de votare din intreg judetul Timis, cele mai multe fiind in Timisoara, 207. Majoritatea sectiilor de votare sunt organizate in scoli si gradinite sau camine culturale.

O sectie speciala este organizata la Penitenciarul Timisoara, iar la Spitalul Judetean functioneaza 11 sectii, dintre care 9 in incinta unitatii medicale si cate una la Maternitatea Bega si Clinica de Psihiatrie. 400 de pacienti internati la Judetean au anuntat ca vor sa isi exerciteze dreptul de a-si alege presedintele.

Avem de ales intre nu mai putin de 14 candidati la acest scrutin, iar buletinul de vot va avea 2 pagini.

Sectiile de votare se vor inchide duminica la ora 21.00, insa daca vor mai fi alegatori in incinta la acel moment, acestia vor fi lasati sa voteze pana la orele 23.59.

In tot acest interval cetatenii cu drept de vot isi vor putea exercita optiunea, insa pentru aceasta nu trebuie sa uite acasa documentul de identitate: cartea de identitate, buletinul de identitate, cartea de identitate provizorie ori pasaportul. Acest act ii va fi necesar pentru a vota. Cei care nu detin un act de identitate cu care sa poata vota, pot obtine o carte de identitate provizorie de la Directia pentru Evidenta Persoanelor care va avea deschis ghiseul in ziua votului.

Stampila cu mentiunea ”VOTAT” pe care alegatorul o primeste de la comisia de votare se aplica intr-un singur patrulater, cel al candidatului preferat. Daca stampila va fi aplicata in afara patrulaterului sau de mai multe ori, buletinul de vot va fi anulat.

Mai trebuie stiut ca in cazul in care nu va aflati in localitatea de domiciliu si nu va puteti prezenta la sectia unde sunteti arondat, puteti vota la orice sectie de votare, pe listele suplimentare.

In cazul in care niciunul dintre candidati nu obtine 50 la suta plus unu din numarul voturilor valabile exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin cu primii doi candidati care vor obtine cele mai multe voturi. Acest al doilea tur de scrutin va avea loc in data de 24 noiembrie.

Tot ceea ce se intampla in Timis si Timisoara, in ziua votului pentru alegerile prezidentiale 2019, duminica, 10 noiembrie, in primul tur de scrutin, veti afla de pe opiniatimisoarei.ro!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...