Noutati :

Start VOT in Alegerile Parlamentare 2016! Toate sectiile de votare din Timisoara si din judetul Timis s-au deschis!

11 decembrie, 2016 - 07:14 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ELECTORAL
0

TIMISOARA. Niciun incident in judetul Timis la deschiderea sectiilor de votare in aceasta dimineata la ora 7.00, potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean Timis.

Peste 600.000 de persoane cu drept de vot sunt asteptate la urne in Timis, din care mai bine de 220.000 in Timisoara. Oamenii ii vor alege, pe liste, pe senatorii si deputatii care ne vor reprezenta in Parlamentul Romaniei in urmatorii patru ani.

La cele 595 de sectii organizate in tot judetul Timis, alegatorii vor putea veni pana la orele 21.00 sa-si exprime optiunea electorala.

Fiecare alegator va avea de stampilat doua buletine de vot: unul care contine listele cu candidatii pentru Senat si altul pentru Camera Deputatilor.

Frauda la vot se pedepseste

Tentativa de vot multiplu este pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la 1 an si jumatate.

Pentru judetul Timis au fost tiparite 1.365.000 de buletine de vot cu candidatii pentru Camera Deputatilor si Senat.

In Timis sunt organizate 595 de sectii de votare, dintre care 207 sunt in Timisoara.

In tot judetul Timis sunt inscrisi pe aceste liste electorale 628.000 de alegatori.

Suma cheltuita cu organizarea alegerilor parlamentare in Timis este de 3.482.000 lei.

Ca o noutate, la aceste alegeri care au loc in data de 11 decembrie atat procesul de votare, cat si numaratoarea voturilor va fi filmata cu ajutorul unei tablete. Aceste tablete, care s-au introdus in procesul electoral din Romania, in vara acestui an, la alegerile locale, vor fi distribuite presedintilor sectiilor de votare.

Unde votam

Alegatorii voteaza numai la sectia de votare la care le este arondata strada sau localitatea unde isi au domiciliul ori resedinta. La Timisoara, fata de alegerile locale din luna iunie, numarul sectiilor a scazut, dupa ce cateva au fost comasate. Vezi AICI lista cu strazile si sectiile de votare de care apartin.

Ramaneti pe opiniatimisoarei.ro! Veti afla in timp real tot ce se intampla in Alegerile Parlamentare 2016 in Timisoara si in judetul Timis, rezultate, precum si cele mai importante informatii de-a lungul intregii zile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...